Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο προκαλεί η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Αντώνη Κοκορίκου. Την απώλειά του γνωστοποίησε η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, μέσα στη γιορτινή περίοδο, υπογραμμίζοντας το βαρύ αποτύπωμα που αφήνει πίσω του.
Η ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
«Μια δύσκολη είδηση μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα. “Έφυγε” πριν από λίγο ο Αντώνης Κοκορίκος. Ταξιδεύει στο αιώνιο φως. Καλό Παράδεισο Αδελφέ. Και καλή Αντάμωση…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΚΕΔ, η οποία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και πάθος.
Ένα ισχυρό αποτύπωμα στους δημοκρατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες
Όπως τονίζεται στην ίδια ανάρτηση, η συμβολή του Αντώνη Κοκορίκου στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών διεκδικήσεων της ελληνικής κοινωνίας υπήρξε καθοριστική. Παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή του στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, μέσα από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή για τον κλάδο, αφήνοντας παρακαταθήκη αγώνων και αξιών.
Η παρακαταθήκη και το έργο του
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο συγγραφικό του έργο. Στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, ο Αντώνης Κοκορίκος γράφει αφιέρωση στο βιβλίο του για τον Κώστα Μπετινάκη, με τίτλο «Το Σχέδιο για τη χώρα», ένα έργο που, όπως σημειώνεται, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.
Ο Αντώνης Κοκορίκος αφήνει πίσω του ένα έντονο αποτύπωμα ήθους, αγώνα και προσφοράς στη δημοσιογραφία και στους συλλογικούς αγώνες, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση συναδέλφων και φίλων.