Παρά την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στην League Phase του Europa League. Με εξαίρεση το κακό βράδυ απέναντι στους Γκόου Αχέντ Ιγκλς, η πορεία του είναι σταθερή και πειστική. Το παιχνίδι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ (11 Δεκεμβρίου, 22:00, CosmoteSports 5HD) απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν αποκτά χαρακτήρα τελικού, καθώς μπορεί να «κλειδώσει» την παρουσία των πράσινων στα νοκ άουτ.
Η νίκη επί της Στουρμ και η μάχη για την οκτάδα
Το 2-1 επί της Στουρμ Γκρατς στις 27 Νοεμβρίου ανέβασε τον Παναθηναϊκό στη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 9 βαθμούς σε 5 αγώνες. Με ένα νέο τρίποντο απέναντι στους αήττητους Τσέχους, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μπορεί όχι μόνο να σφραγίσει την πρόκριση, αλλά και να διατηρήσει ρεαλιστικές πιθανότητες εισόδου στην πρώτη οκτάδα, που οδηγεί απευθείας στους «16».
Προς το παρόν, όμως, ο στόχος είναι ένας η νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι σε μια ομάδα που μετρά 2 νίκες και 3 ισοπαλίες στη διοργάνωση και έχει δείξει σταθερότητα και επιθετικές αρετές.
Πλήρης προετοιμασία και επιστροφές για τον Μπενίτεθ
Ο Ισπανός τεχνικός ολοκλήρωσε την προετοιμασία της Τετάρτης στο «Γ. Καλαφάτης» χωρίς νέα προβλήματα. Διαθέσιμος ξανά ο Μανώλης Σιώπης, που εξέτισε την τιμωρία του, καθώς και ο Αλμπάν Λαφόν, ο οποίος ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό και αναμένεται να επανέλθει στη βασική ενδεκάδα.
Ο Μπενίτεθ προσανατολίζεται εκ νέου στο 3-4-2-1, το σχήμα που λειτούργησε απέναντι στη Στουρμ. Η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Ίνγκασον, Πάλμερ Μπράουν και Τουμπά. Στον άξονα θα κινούνται οι Σιώπης και Τσιριβέγια, ενώ στα άκρα θα βρεθούν οι Καλάμπρια και Ζαρουρί. Το επιθετικό δίδυμο πίσω από τον φορ θα συνθέσουν οι Μπακασέτας και Τετέ, με τον Σφιντέρσκι να παραμένει φαβορί για την κορυφή.
Η αποστολή και οι απουσίες
Στην 21μελή αποστολή βρίσκονται οι Λαφόν, Ντραγκόφσκι, Κότσαρης, Καλάμπρια, Τσιριβέγια, Τουμπά, Σιώπης, Ζαρουρί, Τετέ, Μπακασέτας, Πάλμερ Μπράουν, Ίνγκασον, Τσέριν, Σφιντέρσκι, Ταμπόρδα, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Μπρέγκου, Τζούριτσιτς και Πάντοβιτς.
Εκτός έμειναν οι Πελίστρι, Σάντσες, Κυριακόπουλος, αλλά και οι Ντέσερς, Γεντβάι, Μαντσίνι και Γερεμέγεφ που δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα.
Ο ορισμός της διαιτητικής ομάδας
Η UEFA όρισε ως διαιτητή του αγώνα τον Πορτογάλο Αντόνιο Νόμπρε. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Νέλσον Περέιρα και Πέδρο Μαρτίνς, με τέταρτο τον Φάμπιο Βερίσιμο. Στο VAR θα βρίσκεται ο Αντρέ Ναρκίσο και στο AVAR ο Φάμπιο Ολιβέιρα Μέλο.
Το μήνυμα του αγώνα
Για τον Παναθηναϊκό αυτό το ματς δεν είναι απλώς άλλη μία ευρωπαϊκή βραδιά. Είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιώσει την πρόοδο, να κερδίσει ξανά αυτοπεποίθηση και να συνεχίσει ένα ευρωπαϊκό ταξίδι που φέτος δείχνει να έχει προοπτική. Το ΟΑΚΑ θα είναι εκεί για να δώσει την ώθηση. Το υπόλοιπο ανήκει στους πράσινους.