Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησαν οι αυτοκινητιστές ταξί στην Αττική, παρατείνοντας μέχρι και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου την κινητοποίηση που ξεκίνησε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και αρχικά είχε ανακοινωθεί ως διήμερη. Η απόφαση σηματοδοτεί περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης του κλάδου, την ώρα που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ταξί αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων και μετά τις γιορτές.
Η ένταση κορυφώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ οδηγών ταξί και δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, ζητώντας συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ από την πλευρά τους ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν καρέκλες, ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης.
Η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών κορυφώθηκε με έκτακτη μοτοπορεία προς τη Βουλή, προκαλώντας σοβαρές κυκλοφοριακές επιπτώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Η κυκλοφορία διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς η Τροχαία προχώρησε σε έκτακτες ρυθμίσεις για τη συνοδεία της πομπής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις και μποτιλιαρίσματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες.
Οι οδηγοί ταξί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κάνοντας λόγο για αιτήματα που παραμένουν αναπάντητα, ενώ η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα λύσεις, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και μετά τις γιορτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο.