Ένα νέο ελληνικό προϊόν, που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, κερδίζει εντυπώσεις στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Πρόκειται για το Μπλε Μέλι, μια ιδιαίτερη δημιουργία που προκύπτει από την ανάμειξη ελληνικού μελιού πορτοκαλιάς με εκχύλισμα φρέσκιας σπιρουλίνας, προσφέροντας – σύμφωνα με τους δημιουργούς του – έως και 15 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με ένα κοινό μέλι.
Ο εμπνευστής του προϊόντος, ο χημικός μηχανικός Γιώργος Λιγνός, εξηγεί ότι η φρέσκια σπιρουλίνα έχει μικρή διάρκεια ζωής και δεν μπορεί να εξαχθεί εύκολα. Η ανάμειξή της με μέλι, σε αναλογία 98% μέλι και 2% σπιρουλίνα, όχι μόνο παρατείνει τη βιωσιμότητά της αλλά δημιουργεί μια νέα γευστική και θρεπτική πρόταση. Το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα οφείλεται στη φυκοκυανίνη, φυσικό συστατικό της σπιρουλίνας, χωρίς την προσθήκη οποιασδήποτε χρωστικής.
Παρά το ασυνήθιστο χρώμα του, η γεύση του μελιού παραμένει κυρίαρχη, αφήνοντας μόνο μια διακριτική, υπόπικρη «νότα» από τη σπιρουλίνα. Αυτή η ισορροπία, σε συνδυασμό με τα οφέλη της υπερτροφής – πλούσιας σε φυτική πρωτεΐνη, βιταμίνες και αμινοξέα – έχει καταστήσει το προϊόν δημοφιλές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Ήδη, το Μπλε Μέλι εξάγεται σε Αγγλία, Τσεχία, Γερμανία και άλλες χώρες, με τον κ. Λιγνό να σημειώνει ότι η ζήτηση ιδιαίτερα από ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού αυξάνεται σταθερά. «Τα καταστήματα που το διαθέτουν ξεπουλούν πολύ γρήγορα», τονίζει, υπογραμμίζοντας την αποδοχή που γνωρίζει η νέα αυτή ελληνική πρόταση.
Με την ελληνική γαστρονομία να αναζητά διαρκώς νέους τρόπους ανάδειξης των προϊόντων της, το Μπλε Μέλι φαίνεται να ανοίγει έναν δρόμο που συνδυάζει παράδοση, τεχνολογία και υγιεινή διατροφή – και μάλιστα με μια εντυπωσιακή πινελιά χρώματος.