Η γυναίκα που κατηγορούσε τον Άντριου «μιλά» μετά θάνατον
Τα απομνημονεύματα της Βιρτζίνια Τζιούφρε, της γυναίκας που είχε κατηγορήσει τον πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν έφηβη, κυκλοφόρησαν σήμερα στο Λονδίνο, λίγους μήνες μετά τον θάνατό της. Η κυκλοφορία του βιβλίου έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου ο 65χρονος Άντριου ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τον τίτλο του, ύστερα από χρόνια που το όνομά του συνδέεται με σκάνδαλα και κυρίως με την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν.
Αποκαλύψεις που φέρνουν ξανά πίεση στο Παλάτι
Μεγάλο μέρος του περιεχομένου του βιβλίου έχει ήδη προδημοσιευτεί, προκαλώντας νέα αναστάτωση στο βρετανικό Παλάτι. Οι αποκαλύψεις επαναφέρουν στο προσκήνιο τις καταγγελίες της Τζιούφρε και αναζωπυρώνουν τη δημόσια συζήτηση γύρω από τη σχέση του Άντριου με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν. Ο Άντριου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία εις βάρος του.
Από την απομόνωση στον εξωδικαστικό συμβιβασμό
Ο πρίγκιπας Άντριου έχει απομακρυνθεί από κάθε δημόσιο ρόλο από το 2019, ενώ το 2022 έχασε τους στρατιωτικούς του τίτλους και τις βασιλικές χορηγίες. Την ίδια χρονιά, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε, αποφεύγοντας έτσι τη δικαστική αντιπαράθεση.
Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο και μια υπόθεση χωρίς τέλος
Η Τζιούφρε αυτοκτόνησε τον περασμένο Απρίλιο, αφήνοντας πίσω της ένα βιβλίο που περιγράφει λεπτομερώς τη δική της εκδοχή της υπόθεσης. Τα απομνημονεύματα, που χαρακτηρίζονται ήδη ως «μαρτυρία-ντοκουμέντο», αναμένεται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στη βασιλική οικογένεια, αναζωπυρώνοντας το σκοτεινό κεφάλαιο που η βρετανική μοναρχία προσπαθεί επίμονα να κλείσει.