Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα, με κεντρικό σύνθημα τη «Δικαιοσύνη» για την τραγωδία των Τεμπών.
Στην Πλατεία Συντάγματος, περίπου 5.500 άνθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», Μαρίας Καρυστιανού, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ανακριτικής διαδικασίας και ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η συγκέντρωση είχε έντονο συναισθηματικό φορτίο. Συγγενείς θυμάτων και επιζώντες μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες από την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ενώ η Μαρία Καρυστιανού έκλεισε τις ομιλίες πριν από την τήρηση 57 δευτερολέπτων σιγής και την ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών. Στην εξέδρα στήθηκε μεγάλη οθόνη με τη λέξη «Δικαιοσύνη», σύμβολο του αγώνα των οικογενειών των θυμάτων.
Η εκδήλωση στιγματίστηκε από ένταση και επεισόδια στο περιθώριό της. Λίγο μετά το τέλος των ομιλιών, ομάδα ατόμων πέταξε περίπου δέκα βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών. Προηγήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι και 26 προσαγωγές, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις: ενός 20χρονου με εμπρηστικούς μηχανισμούς, ενός 17χρονου με σφυρί, ενός ανήλικου που είχε μαχαίρι και ναρκωτικά και ενός ακόμη ατόμου με μάσκα και γάντια. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο σταθμός Μετρό Συντάγματος παρέμεινε κλειστός και εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την πλατεία.
Η κινητοποίηση είχε πανελλαδικό χαρακτήρα, με χιλιάδες πολίτες να συμμετέχουν σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε μεγάλες και μικρές πόλεις. Στην Πάτρα, περισσότερα από 4.000 άτομα έδωσαν το «παρών» και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στο Βόλο εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην παραλία, με πορεία να ακολουθεί κατά μήκος της.
Στην Καλαμάτα, η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία είχε παλμό και έντονη αγανάκτηση για την πορεία της υπόθεσης. Μετά από σύντομους χαιρετισμούς, πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, με συνθήματα κατά της συγκάλυψης. Στη Λάρισα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία, με την Άλμα Λάττα, μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια, να συγκινεί με την ομιλία της.
Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Αλεξανδρούπολη και τα Χανιά, δείχνοντας ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία, η κοινωνική απαίτηση για απόδοση ευθυνών παραμένει ισχυρή. Οι συγκεντρωμένοι σε όλη τη χώρα διαμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.
- Χατζηδάκης: «Ήρθε η ώρα της μεσαίας τάξης»
- Χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα για δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών – Ένταση και συλλήψεις στο Σύνταγμα
- Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Φορολογικές ελαφρύνσεις, μέτρα για νέους και συνταξιούχους και τέσσερις μεγάλες μεταρρυθμίσεις
- Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Μείωση στο μισό της προσωπικής διαφοράς το 2026 – Πλήρης κατάργηση από το 2027
- Κουτσούμπας: Στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης απαντάμε με ένταση της ταξικής πάλης