Με μία αιχμηρή δήλωση σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στο στόχαστρο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «τερατώδες πρωτογενές πλεόνασμα» και κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου για ψηφοθηρία.
«Θα επιστρέψει, δηλαδή, ένα μέρος από το τερατώδες πρωτογενές πλεόνασμα, που στο πρώτο επτάμηνο άγγιξε τα 8 δισ. ευρώ. Ενώ για το 2024 ήταν 6,4 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η υπέρβαση στα δημόσια έσοδα βασίστηκε κυρίως σε έμμεσους φόρους και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίοι –όπως είπε– πλήττουν δυσανάλογα τα μεσαία και ευάλωτα εισοδηματικά στρώματα.
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση εκλογικής πελατείας.
«Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί», σημείωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την κοινωνική δυσαρέσκεια που, όπως εκτιμά, προκαλεί η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
- Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Ο «αόρατος» ηγέτης του Ιράν και τα ερωτήματα γύρω από την εξουσία του
- Φορολογικές δηλώσεις 2026: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι πριν μπουν στο myAADE
- Θανατηφόρο τροχαίο μπροστά από τη Βουλή: Νεκρός 63χρονος – Συνελήφθη αστυνομικός της Άμεσης Δράσης
- Χαργκ: Το νησί-κλειδί για το πετρέλαιο του Ιράν που ισοπέδωσαν οι ΗΠΑ
- Γιάννης Χατζηθεοδοσίου / Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους: Θετικό βήμα, αλλά η αποτελεσματικότητα θα κριθεί στην πράξη






