Ερωτήματα εγείρονται γύρω από την προφυλάκιση του 25χρονου και του 21χρονου, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας.
Από την πρώτη στιγμή και οι δύο υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς, ισχυρισμός που επιβεβαιώνουν στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αμφισβητούν ανοιχτά την ενοχή τους.
Για τον 25χρονο, το μοναδικό «στοιχείο» που προβάλλεται είναι μια θολή φωτογραφία που τον δείχνει σε χωράφι. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) δεν εντόπισε υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού ούτε άλλα στοιχεία που να στηρίζουν κατηγορία εμπρησμού.
Καταγγελίες για ψευδή στοιχεία
Τον ισχυρισμό αυτό ενισχύει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος σε ανάρτησή του στο X κατηγορεί έναν πυροσβέστη της Πάτρας ότι προσκόμισε αυτοβούλως ψευδή στοιχεία στην ανακρίτρια, με στόχο να θολώσει την υπόθεση των δύο εθελοντών πυρόσβεσης.
Ο κ. Γκουρμπάτσης υποστηρίζει ότι ο ρόλος του συγκεκριμένου πυροσβέστη ήταν να «καλύψει» το φιάσκο της ΕΛΑΣ με τη σύλληψη των δύο νεαρών, ηλικίας 21 και 25 ετών, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι.