Ένας 19χρονος συνελήφθη και ομολόγησε πως ήταν ο βασικός δράστης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2025 στην περιοχή των Συχαίνων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι ενήργησε μαζί με έναν 27χρονο συνεργό, που επίσης ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα άμεσα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αξιοποιώντας πληροφοριακά στοιχεία, ανακριτικές πράξεις και επισκόπηση βιντεοληπτικού υλικού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εντοπίστηκαν τα δύο άτομα ηλικίας 19 και 27 ετών που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Κατά την περαιτέρω έρευνα, βρέθηκε και ένα μπουκάλι που περιείχε πιθανώς εύφλεκτο υλικό, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, είχε απορριφθεί από έναν εκ των δύο υπόπτων σε περιοχή δασικής έκτασης. Επιπλέον, στον 27χρονο κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης με σπίρτα, αναπτήρα και κινητό τηλέφωνο, που φέρεται ότι είχε μαζί του κατά την προσέγγισή του στο σημείο της πυρκαγιάς.
Ο 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του και υπέδειξε το ακριβές σημείο όπου άναψε τη φωτιά, περιγράφοντας τη χρήση ενός αναπτήρα για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την εξακρίβωση πιθανών επιπλέον στοιχείων ή εμπλεκομένων.