Ο τότε επικεφαλής του Ποταμιού τάσσεται υπέρ της διαφάνειας, επιβεβαιώνοντας την κρίσιμη στάση του Αλέξη Τσίπρα
Και ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρώην αρχηγός του Ποταμιού και συμμετέχων στο ιστορικό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015, τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης των πρακτικών της συνεδρίασης αυτής. Υπογράμμισε ότι η αποδέσμευση των διαλόγων θα ήταν πολιτικό και ιστορικό κέρδος, καθώς θα αποκαθιστούσε την αλήθεια για τη στάση των πολιτικών αρχηγών και του τότε πρωθυπουργού.
Ομοφωνία και αναγκαίος συμβιβασμός
Σημείωσε πως «στο τέλος της ημέρας ομονοήσαμε», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις απόψεις της αντιπολίτευσης και παραδέχθηκε ότι το δημοψήφισμα ήταν ένα «αχρείαστο ρίσκο» που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρώπης. Η στάση αυτή ήταν ένας αναγκαίος συμβιβασμός για τη σωτηρία της χώρας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη.
Αποκαλύψεις και ιστορική αλήθεια
Αναφέρθηκε επίσης σε άγνωστες πτυχές της σύσκεψης, όπως το τηλεφώνημα του Πούτιν, που εγείρει ερωτήματα για το αν υπήρχε κάποιο σχέδιο για τη χώρα εκείνη την κρίσιμη στιγμή. Επισήμανε ότι είχε ζητήσει να αποχωρήσουν οι πρακτικογράφοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αίτημα που έγινε δεκτό, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν μαγνητοφωνήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην ιστορική αλήθεια.
Ο Τσίπρας «στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
Υπερασπίστηκε τον Αλέξη Τσίπρα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί «κωλοτούμπας». Αντίθετα, χαρακτήρισε τη στάση του πρώην πρωθυπουργού ως μια κρίσιμη απόφαση που τον έφερε «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», καθώς επέλεξε τη συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα για το εθνικό συμφέρον και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Παράλληλα, άσκησε κριτική σε στελέχη που επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορική πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το δημοψήφισμα και τη σύσκεψη ως προσχεδιασμένο πολιτικό σενάριο, ενώ η αλήθεια είναι ότι η σύσκεψη έγινε υπό αφόρητη πίεση και σε κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Η δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών παραμένει ένα ζήτημα που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο, καθώς η αλήθεια για εκείνη την κρίσιμη περίοδο θεωρείται απαραίτητη για την ιστορική καταγραφή και τη διαφάνεια στη διαχείριση της εθνικής κρίσης.
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οικονομικός εφιάλτης 5-8 δισ. ευρώ και κατάρρευση του αγροτικού τομέα – Μία ανάλυση-σοκ
- Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα: Παρουσίαση της αυτοβιογραφίας της και αναδρομή στην κρίση των μνημονίων
- Ηρώ Καριοφύλλη: Θρήνος για τον θάνατο της αγαπητής δημοσιογράφου
- Πέτρος Φιλιππίδης: Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή και στη δεύτερη υπόθεση απόπειρας βιασμού
- Εθνική Λυρική Σκηνή 2025-26: “Η όπερα του μέλλοντος από τη μήτρα του παρελθόντος”