Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε μετά από την διεξαχθείσα μυστική ψηφοφορία η πρόταση του Πορίσματος της Προκαταρτικής Επιτροπής για την άσκηση δίωξης προκειμένου να διερευνηθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο η ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή σχετικά με τη λειτουργία του ΟΣΕ, που είχε ως συνέπεια τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 157 βουλευτές, καταψήφισαν 6, ενώ συνολικά ψήφισαν 164 βουλευτές και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Της μυστικής ψηφοφορίας απείχαν όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης, εκτός της Πλεύσης Ελευθερίας που συμμετείχε. Αρκετοί από τους 25 Ανεξάρτητους βουλευτές, μεταξύ αυτών και όσοι μετέχουν στο Κίνημα Δημοκρατίας, επίσης απείχαν.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο προεδρεύων Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, γνωστοποίησε ότι από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία διαδικασίες για τη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, θα αποσταλεί επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποσταλεί κατάλογος με μέλη του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που πληρούν τα νόμιμα προσόντα, ώστε σε προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας να αναδειχθούν δια κληρώσεως τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς και ο ασκών καθήκοντα Εισαγγελέα και ο αναπληρωτής του.
- Κώστας Ελευθερίου / Κρίση εμπιστοσύνης και σύστημα κυρίαρχου κόμματος: Πλευρές του πολιτικού ανταγωνισμού από τις εκλογές του 2023 έως σήμερα
- Μητσοτάκης από την Ινδία: Στρατηγική σύγκλιση με φόντο την τεχνητή νοημοσύνη και τον IMEC
- Σενάρια πολέμου ΗΠΑ – Ιράν και αντίστροφη μέτρηση για στρατιωτική επιχείρηση
- Πράσινο φως για την εξαγορά της ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ από τον Όμιλο AKTOR
- Μνημείο κηρύχθηκε η συλλογή φωτογραφιών Τ. de Craene / Χ. Χόιερ – Στο μικροσκόπιο του ΥΠΠΟ τα τεκμήρια της Κατοχής






