Θρίαμβος για τον Έλληνα πρωταθλητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων
Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη Μαδρίτη, ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο «αέρινος» Έλληνας Ολυμπιονίκης προσγειώθηκε στα 8,46 μέτρα στη δεύτερη προσπάθειά του, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων και τον καθιερώνει ξανά ως τον κορυφαίο άλτη του πλανήτη για το 2025.
Η επίδοση αυτή ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της διοργάνωσης, το οποίο κατείχε ο ίδιος από το 2021, και χάρισε στην ελληνική ομάδα 16 πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου.
Η εξέλιξη του αγώνα
Ο Τεντόγλου, με βασικό στόχο να βελτιώσει το φετινό του 8,27 μ., ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 8,15 μ. Στη δεύτερη προσπάθεια, όμως, απογειώθηκε στα 8,46 μ., αφήνοντας χωρίς αντίπαλο τους υπόλοιπους αθλητές για την πρώτη θέση. Το τρίτο του άλμα ήταν άκυρο, ενώ στην τέταρτη προσπάθεια σημείωσε ακόμη ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8,44 μ. Ο Τεντόγλου επέλεξε να μην εκτελέσει τις δύο τελευταίες προσπάθειες, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη νίκη.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τομπίας Μόντλερ από τη Σουηδία με 8,08 μ., ενώ τρίτος ήταν ο Ματίας Φουρλάνι από την Ιταλία με 8,07 μ.
Συνεχίζει να γράφει ιστορία
Η επίδοση των 8,46 μ. αποτελεί την όγδοη καλύτερη στην καριέρα του Τεντόγλου και έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το ατομικό του ρεκόρ και ρεκόρ Ευρώπης, στα 8,65 μ., που πέτυχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης το 2024. Ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την υγεία του νωρίτερα στη σεζόν, επέστρεψε δυναμικά, αποδεικνύοντας ξανά γιατί θεωρείται ο κορυφαίος άλτης του μήκους παγκοσμίως.
Ο Μίλτος Τεντόγλου, αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, συνεχίζει να εμπνέει με τις επιδόσεις και τη σταθερότητά του, θέτοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων. Με τη σημερινή του νίκη στη Μαδρίτη, όχι μόνο επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο αγώνισμα, αλλά χάρισε και σημαντική βαθμολογική ανάσα στην εθνική ομάδα.
Ο ελληνικός στίβος πανηγυρίζει ακόμη μια σπουδαία διάκριση, με τον Τεντόγλου να παραμένει σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο αθλητισμό.
- Θάνος Ντόκος: Οι αποκαλύψεις των Ρώσων φαρσέρ ανοίγουν νέα συζήτηση για τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο Μέγαρο Μαξίμου
- Βελτιωμένη η εικόνα της μεγάλης φωτιάς στην Οινόη – Συνεχίζεται η μάχη με 210 πυροσβέστες και 29 εναέρια μέσα
- Πνιγμένη στον καπνό η Θεσσαλονίκη από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Αγωνία για το τοξικό νέφος και τη δημόσια υγεία
- Νίκος Δένδιας: Παρέμβαση-πλατφόρμα για το μέλλον της Κεντροδεξιάς, τις μεταρρυθμίσεις και το νέο παραγωγικό μοντέλο
- Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα: Το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν, οι επαφές με Ντόναλντ Τραμπ και οι επιπτώσεις για την Ελλάδα





