Αύριο αναμένεται σημαντική μεταβολή στον καιρό της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων και τις αναρτήσεις του πρώην διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, καθώς και του γνωστού μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια.
Ο Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι η ατμόσφαιρα θα χαρακτηρίζεται από αστάθεια, λόγω ενός χαμηλού βαρομετρικού συστήματος που προέρχεται από την κεντρική Μεσόγειο. Οι διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα και οι ψυχρές μάζες που τις συνοδεύουν θα προκαλέσουν άστατο καιρό στην ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, ο υποτροπικός αεροχείμαρρος, που κινείται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, θα μετατοπιστεί βορειότερα, φέρνοντας μαζί του αφρικανική σκόνη και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια, με τα φαινόμενα να κορυφώνονται την Παρασκευή.
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επιβεβαιώνει αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι από την Παρασκευή ξεκινά νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα επηρεάσει την κεντρική και νότια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν έως και τους 33 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Κρήτη.
Συνολικά, η αυριανή ημέρα θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας περιόδου με έντονα καιρικά φαινόμενα, που θα συνδυάζουν τοπικές βροχές και καταιγίδες με αυξημένη θερμοκρασία και σκόνη, κυρίως στα νότια και τα νησιά του Αιγαίου. Η αστάθεια αυτή αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου, με διακυμάνσεις στη θερμοκρασία και τοπικά έντονα φαινόμενα, ενώ από τα τέλη Μαΐου προβλέπεται βελτίωση και σταθεροποίηση του καιρού.
Οι πολίτες καλούνται να είναι προετοιμασμένοι για μια περίοδο με εναλλαγές καιρικών συνθηκών, που θα περιλαμβάνει αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τοπικές βροχές και καταιγίδες, με την Παρασκευή να σηματοδοτεί την κορύφωση αυτών των φαινομένων.
- Αλέξης Τσίπρας: «Ζούμε την ερημοποίηση της δημοκρατίας»
- ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στρατηγικός μετασχηματισμός με το βλέμμα στο μέλλον της ενέργειας
- «Θα τα πάρουμε πίσω»: Η ανάκτηση παράνομων επιδοτήσεων ως «Mission: Impossible»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η σκιά του σκανδάλου πάνω από το Υπουργικό – Παραδοχή Μητσοτάκη και υποσχέσεις για εκκαθάριση
- Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σαφές μήνυμα για επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών επιδοτήσεων