Η αναμονή συνεχίζεται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου καθώς οι καρδινάλιοι ετοιμάζονται για τις απογευματινές ψηφοφορίες
Στις 13:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, μαύρος καπνός αναδύθηκε ξανά από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα, σηματοδοτώντας ότι ούτε η δεύτερη ούτε η τρίτη ψηφοφορία των 133 εκλεκτόρων καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Ποντίφικα απέδωσαν αποτέλεσμα. Η διαδικασία συνεχίζεται με άλλες δύο ψηφοφορίες το απόγευμα, περίπου στις 17:30 και 19:00.
Χιλιάδες πιστοί παραμένουν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ελπίζοντας να δουν τον λευκό καπνό που θα σηματοδοτήσει την ανάδειξη του 267ου Ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.Η πρώτη ψηφοφορία χθες διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, γεγονός που αποδίδεται στον ρεκόρ αριθμό καρδιναλίων (133) από 71 χώρες και στην πολυπλοκότητα της διαδικασίας.
Ο γηραιότερος καρδινάλιος, Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, που δεν συμμετέχει στο κονκλάβιο, εξέφρασε την ευχή του για λευκό καπνό μέχρι το βράδυ. Χθες είχε ευχηθεί καλή επιτυχία στον καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, που θεωρείται φαβορί για την εκλογή.
Η Καπέλα Σιξτίνα, γνωστή για τις ιστορικές νωπογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, αποτελεί τον παραδοσιακό χώρο όπου οι καρδινάλιοι ψηφίζουν για τον νέο Πάπα. Ο μαύρος καπνός προκύπτει από την καύση των ψηφοδελτίων μαζί με υγρό άχυρο και χημικά πρόσθετα, και σηματοδοτεί την αποτυχία εκλογής, ενώ ο λευκός καπνός ανακοινώνει την επιτυχή εκλογή.
Η διαδικασία εκλογής συνεχίζεται με αυξημένη αγωνία, καθώς η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση του νέου πνευματικού ηγέτη της παγκόσμιας κοινότητας 1,4 δισεκατομμυρίων πιστών.
- Brain Drain: : Όταν η ελπίδα περνά τα σύνορα
- Νέο Μακελειό στη Γάζα: Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι νεκροί κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ράφα
- Θρίαμβος και Τραγωδία: Η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επισκιάστηκε από βίαια επεισόδια με 2 νεκρούς
- Χατζηδάκης: «Στηρίζουμε σταθερά την επιχειρηματικότητα – Προχωρούν κρίσιμα έργα στη Δυτική Ελλάδα»
- ΚΚΕ και Νέα Αριστερά απορρίπτουν την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική – Ανοιχτό το ρήγμα στην αντιπολίτευση για τα Τέμπη