Ανάμεσα στις ζητωκραυγές και τους πανηγυρισμούς για την ανατροπή του Άσαντ από τους ισλαμιστές αντάρτες, ακούστηκε και η φωνή της λογικής να προειδοποιεί για την «υπερβολική ευφορία» της Δύσης.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Μίχαελ Ροτ (SPD) συνέστησε να μην υπάρχει «υπερβολική ευφορία» σχετικά με την Συρία, καθώς, όπως είπε, στην ηγεσία των ανταρτών βρίσκονται ισλαμιστικές ομάδες.
«Δεν τις εμπιστεύομαι. Μπορεί προς το παρόν να είναι μετριοπαθείς, αλλά το ερώτημα είναι εάν θα παραμείνουν έτσι», σημείωσε ο κ. Ροτ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk). «Στην Συρία συνυπάρχουν πολλές θρησκείες και πολλά έθνη και ελπίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μια ελάχιστη συνεργασία. Το καλύτερο θα ήταν να διεξαχθούν γρήγορα εκλογές και τότε οι δυνάμεις να ενωθούν προκειμένου να οικοδομήσουν ένα σωστό, λογικό, ίσως ακόμη και δημοκρατικό, συνταγματικό μέλλον για την χώρα», πρόσθεσε ο Μίχαελ Ροτ και απέρριψε ταυτόχρονα ως «λαϊκισμό» τις εκκλήσεις για διακοπή της υποδοχής Σύρων προσφύγων στην Γερμανία.
«Θα υπήρχε ασφαλώς η δυνατότητα οι Σύροι να επέστρεφαν οικειοθελώς στην πατρίδα τους, εφόσον αποκαθίστατο εκεί η σταθερότητα. Κανείς ωστόσο προς το παρόν δεν γνωρίζει τι θα συμβεί εκεί», ανέφερε και τόνισε ότι «πρέπει να σκεφτούμε λογικά για το πώς μπορούμε να δείξουμε στους ανθρώπους έναν δρόμο, ανεξάρτητα από την προεκλογική εκστρατεία».
- Πέδρο Σάντσεθ για το blackout: Δεν γνωρίζουμε τις αιτίες – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες
- Ποιος θα σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ;
- Ρωσία: Κάτοικοι του Στάλινγκραντ εκφράζουν ελπίδα για εκεχειρία στην Ουκρανία
- Οι πιο σκοτεινές ώρες του πλανήτη: Τα μεγαλύτερα black-out των τελευταίων 25 χρόνων
- Νέα θεωρία για το Σύμπαν αμφισβητεί το Big Bang