Την σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών θα υπογραμμίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα συγκληθεί υπό την προεδρία του στις 10-11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις εργασίες της Επιτροπής θα ανοίξουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας, ενώ θα συμμετάσχουν βουλευτές από τα κράτη-μέλη και ιδίως τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, την αντιμετώπιση του εθνικισμού και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Θα υπογραμμίσει παράλληλα τη σημασία που έχει για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση του εθνικισμού, η συνανάπτυξη της περιοχής στην οικονομία, την ενέργεια και την νέα πράσινη και ψηφιακή ατζέντα, καθώς και ο συντονισμός σε θέματα ασφάλειας και διπλωματίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Σέρβο πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνάντησης.
- Φωτιά στις τιμές καυσίμων λόγω του πολέμου στο Ιράν
- O Τραμπ ανακοίνωσε και επίσημα μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Εκρήξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
- Τρία χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών: Μαζικές συγκεντρώσεις και 24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα
- Επίθεση Ισραήλ και ΗΠΑ στο Ιράν: Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την κλιμάκωση που βάζει φωτιά στη Μέση Ανατολή






