Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα ως απάντηση στις ενέργειες της Δύσης σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Ο Ριαμπκόφ δεν είπε τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές.
Το ισχύον πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, το οποίο καθορίστηκε με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020, αναφέρει ότι η χώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά από κάποιον εχθρό ή σε περίπτωση συμβατικής επίθεσης, η οποία απειλεί την ύπαρξη του κράτους.
Η Ρωσία, η οποία κατηγορεί τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πληρεξούσιο για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της, έχει πει και στο παρελθόν ότι εξετάζει να προβεί σε αλλαγές.
Η δήλωση του Ριαμπκόφ ήταν η πιο ρητή ότι η χώρα πρόκειται να το πράξει.
“Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και είναι σαφής η πρόθεση για αλλαγές”, είπε ο υφυπουργός σύμφωνα με το TASS και πρόσθεσε ότι η απόφαση “συνδέεται με την πορεία κλιμάκωσης των δυτικών εχθρών μας” σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
- Το παρασκήνιο της 15λεπτης συνάντησης Τραμπ – Ζελένσκι στη Ρώμη: Τι αποκαλύπτει το Axios
- ΕΥΔΑΠ: Αύξηση κύκλου εργασιών το 2024 – Τετραπλασιασμός επενδύσεων
- Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή: Σε Αδιέξοδο οι Διαπραγματεύσεις – Κλιμακώνεται η Ανθρωπιστική Κρίση στη Γάζα
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να μην είναι πια εργοστάσιο νέων κανόνων αλλά να αρχίσει να είναι ένα εργαστήριο ανάπτυξης
- Άτακτη υποχώρηση της ΕΕ στα ESG: Όταν η βιωσιμότητα υποτάσσεται στην ανταγωνιστικότητα