Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο, ενώ εκφράστηκε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπάρχει θετική κινητικότητα για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κωνσταντινούπολη για ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο και στην ομογένεια.
- Daft Punk και Fortnite ενώνουν δυνάμεις σε μια μοναδική διαδραστική μουσική εμπειρία
- «Trump emmerde le monde»: Η ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις
- Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2025: Αυλαία με το ντοκιμαντέρ “70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου – Μέσα από τα Μάτια τους”
- «Καταζητείται»: Αφίσες κατά Ερντογάν στους δρόμους των ΗΠΑ πριν τη συνάντηση με Τραμπ
- Μακρόν: Ενίσχυση αντίδρασης ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας αλλά χωρίς χωρίς στρατιωτική εμπλοκή