Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα οικονομικών και βιομηχανικών ερευνών).
Σχεδόν 6 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα» και θα «κόψουν» δαπάνες ενώ πάνω από 8 στους 10 δεν θεωρεί πιθανή την αποταμίευση στο επόμενο 12μηνο ενώ αυξάνονται τα νοικοκυριά που «τρώνε από τα έτοιμα».
Το 56% των καταναλωτών εκτιμά ότι θα υπάρξει νέα άνοδος των τιμών με ίδιο ή και ταχύτερο ρυθμό το προσεχές διάστημα. Μόλις το 17% δηλώνει ότι αναμένει μια σταθερότητα.
Απαισιόδοξα είναι και τα περισσότερα νοικοκυριά για το μέλλον. Έξι στα δέκα αναμένουν ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, τους προσεχείς 12 μήνες, ενώ μόλις το 5% προβλέπει μικρή βελτίωση.
Πάνω από τους μισούς καταναλωτές εκτιμούν ότι δε θα προβούν σε λιγότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες, ενώ μόλις το 5% αναμένει το αντίθετο.
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε ελαφρά τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στις -41,7 μονάδες, έναντι -44,7 μονάδες τον Μάρτιο, με τους Έλληνες καταναλωτές να είναι και πάλι οι περισσότερο απαισιόδοξοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Ανάλυση / Η νομική αξίωση της Ελλάδας για την απόκτηση των φωτογραφικών τεκμηρίων της ναζιστικής εκτέλεσης των 200 αντιστασιακών στην Καισαριανή
- Βανδαλισμός στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς: Καταστρέψαν το Μνημείο των 200 στην Καισαριανή
- Καισαριανή 1944: Πολιτικές παρεμβάσει για τα άγνωστα φωτογραφικά ντοκουμέντα των 200 εκτελεσμένων
- ΚΚΕ για τις φωτογραφίες της Πρωτομαγιάς του ’44: «Ιστορικά ντοκουμέντα ανεκτίμητης αξίας, ανήκουν στη δημόσια μνήμη»
- Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Έφυγε μια θεσμική πρωταγωνίστρια της Μεταπολίτευσης






