Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ, το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση (οι 48 από τους 49).
Οι κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση και θα μεταχθούν αύριο, Καθαρά Δευτέρα, εκ νέου στα δικαστήρια για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Ανάμεσα τους είναι 31 άνδρες και 18 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.
Σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά την ίδια επιχείρηση, όπως ναυτικοί πυρσοί, ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, βαριοπούλα κ.ά., η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών και σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.
Στο μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν από νωρίς άτομα που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους 49 συλληφθέντες.
- Χριστούγεννα στο Μέγαρο 2025: Ένα λαμπερό πρόγραμμα με μπαρόκ, μιούζικαλ, γκαλά και οικογενειακές γιορτές
- Μητσοτάκης στο GenAI Summit: «Η Ευρώπη μπορεί να αναπτύξει δικά της ισχυρά μοντέλα AI – Με σεβασμό στις αξίες, τις γλώσσες και την ταυτότητά μας»
- Σκληρή επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα για τις αναφορές στο βιβλίο του – «Κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
- Διάψευση Όθωνα για τον διάλογο Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά – «Μεγάλο ψέμα, ήμουν εκεί»
- Κρεμλίνο: «Μη εποικοδομητική» η ευρωπαϊκή αντιπρόταση στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία