Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Με κεντρικό σύνθημα « Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έχουν ξεκινήσει πορεία μέχρι τη Βουλή. Στην διαδήλωση συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).
Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
- Πιερρακάκης: Άμεση ευρωπαϊκή δράση για την ενέργεια και την οικονομία
- Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή επηρεάζει το ελληνικό σκηνικό
- Καύσιμα: Πορεία προς τα 2 ευρώ η βενζίνη – Αναταράξεις στην αγορά και σύγχυση με το πλαφόν
- Άμβλωση στην Ελλάδα: Θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα της γυναίκας
- Τραμπ στους ηγέτες της G7: «Το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα της παράδοσης»






