Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Αλεξάντερ Σταμπ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χάαβιστο θα συνεχίσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Φινλανδία στις 11 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την καταμέτρηση σχεδόν όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα.
Ο Σταμπ λαμβάνει το 27,1% των ψήφων έχοντας το προβάδισμα από τον Χάαβιστο, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων αλλά έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και συγκεντρώνει το 25,8% των ψήφων σε αυτές τις εκλογές, όπου κυριαρχεί το θέμα της εθνικής ασφάλειας και των εντάσεων με τη Ρωσία.
Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου καθώς κανένας υποψήφιος δεν έλαβε περισσότερο από το 50% των ψήφων στον πρώτο γύρο.
- Η Δανία προειδοποιεί: Η κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ
- Τι φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη για τις επιχειρήσεις το 2026
- Δημοσκόπηση Palmos: Προβάδισμα 17,3 μονάδων για τη Ν.Δ., πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ και άνοδος των αντισυστημικών
- Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Έκθετη η ΥΠΑ για τον διασυρμό της χώρας
- «Η Μεγάλη Χίμαιρα» σαρώνει στο ERTFLIX με πάνω από 600.000 θεάσεις σε τρεις ημέρες






