Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στα προωθούμενα μέτρα από το Υπουργείο Οικονομικών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» του κλάδου τους και τονίζουν ότι τα μέτρα αυτά «στοχεύουν στην οικονομική εξαθλίωση» των δικηγόρων.
Υπό αυτές τις συνθήκες αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν σε στοχευμένη αποχή από τις δίκες συμφερόντων του Δημοσίου, κατά το διάστημα 6 έως 8/11, και σε αποχή από όλες τις δίκες τις δύο επόμενες μέρες (9-10/11).
Από την αποχή εξαιρούνται υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, ποινικές υποθέσεις με κρατούμενους κ.ά.
- Ανοιχτός πόλεμος Τραμπ – Μασκ: Η τελική ρήξη και η «αηδιαστικό βουνό παροχών» – Από την πολιτική συμμαχία στη δημόσια αντιπαράθεση
- Κομισιόν: Πρωτοβουλία για παγκόσμια συνθήκη κατά των πλαστικών
- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος / Σώστε τους ωκεανούς τώρα: Η έκκληση του Ντέιβιντ Αττενμπόρο και η ευκαιρία των ηγετών στον ΟΗΕ
- Δημοσκόπηση GPO: Απογοήτευση για την κυβέρνηση, πρωτιά για τη ΝΔ
- Σαμ Άλτμαν της OpenAI: Αχ, πού ‘σαι, νιότη, που ‘δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!