Να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προτάθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τάινι Κοξ, επικοινώνησε την Τρίτη (04/10) τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα για να του μεταφέρει την πρόταση.
Ο Ολλανδός πολιτικός είναι πρώην πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος Ολλανδίας, ενώ επί σειρά ετών επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ.
Στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχουν αντιπροσωπείες βουλευτών από όλα τα κοινοβούλια της ηπείρου.
- Ποινική έρευνα για τα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης των Bob Vylan και Kneecap στο φεστιβάλ Γκλάστονμπερι
- Ρωσία: Καταδίκη 12 ετών σε ηγέτη αίρεσης που ισχυριζόταν ότι είναι μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού
- Πρωτοφανές κύμα καύσωνα «καίει» τη Δυτική Ευρώπη – «Βράζει» η Μεσόγειος
- Το δολάριο σε ελεύθερη πτώση: Η χειρότερη εξαμηνιαία επίδοση από το 1973
- Αλέξης Τσίπρας: «Ζούμε την ερημοποίηση της δημοκρατίας»
Tags: Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ