Εξελίξεις υπάρχουν τα τελευταία 24ωρα στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε στην Πύλο τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, την Παρασκευή, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού, που ήταν παρών στο σημείο της τραγωδίας.
Τα 13 στελέχη του Λιμενικού που την 14η Ιουνίου επέβαιναν στο πλοίο με κωδικό «920» (10 μέλη του πληρώματος και οι 3 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων) κλήθηκαν την Παρασκευή να μεταβούν στο Λιμεναρχείο Χανίων.
Εκεί τους ζητήθηκε να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, κατόπιν εντολής εισαγγελέα στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας για το ναυάγιο.
Τα κινητά αναμένεται σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο το περιεχόμενό τους να ρίξει φως σε όσα διαδραματίστηκαν ανοικτά της Πύλου το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου.
Τη στιγμή της βύθισης του αλιευτικού με τους πάνω από 650 μετανάστες στο σημείο βρισκόταν μόνο το σκάφος «920» του Λιμενικού, καθώς από τον θάλαμο επιχειρήσεων είχε δοθεί εντολή στα παραπλέοντα πλοία να αποχωρήσουν.
Ο κυβερνήτης του «920» εν τω μεταξύ κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη ως μάρτυρας στην ανακρίτρια Καλαμάτας που ερευνά την υπόθεση. Φέρεται να απέδωσε τη βύθιση του αλιευτικού σε μετατόπιση φορτίου.
- Τι φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη για τις επιχειρήσεις το 2026
- Δημοσκόπηση Palmos: Προβάδισμα 17,3 μονάδων για τη Ν.Δ., πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ και άνοδος των αντισυστημικών
- Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Έκθετη η ΥΠΑ για τον διασυρμό της χώρας
- «Η Μεγάλη Χίμαιρα» σαρώνει στο ERTFLIX με πάνω από 600.000 θεάσεις σε τρεις ημέρες
- Υπόθεση Novartis: Ενοχή των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας






