«Κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θεωρείται σημαντικό ότι οι πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά λαμβάνονται σε μία περίοδο, όπου η Ελλάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, φέρνοντας ως παραδείγματα την έλευση ηγετών των Βαλκανίων, της ΕΕ αλλά και του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα τα προηγούμενα 24ωρα.
- Βαρύτατες ποινές για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Έως 240 έτη φυλάκισης στους ενόχους – Κανένα ελαφρυντικό
- Μητσοτάκης: «Kαθρέφτης του Δημοσίου οι πολίτες – Ώρα για πράξεις και όχι για υπεκφυγές»
- Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος / Μονή Αγίας Αικατερίνης: Περισσότερο από ένα νομικό ζήτημα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φανταστικά» βοσκοτόπια εκατομμυρίων στρεμμάτων
- Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: «Έπαιρνε μάτι» πελάτισσες στα δοκιμαστήρια του Harrods