anatropinews.gr

Νέα περιστατικά κατάρρευσης οροφής σε σχολεία

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτiρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτίρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά!» αναφέρει ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη». Συγκεκριμένα, μετά την Πυλαία και τη Νέα Ιωνία, και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, σε ώρα λειτουργία του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο, όσο τα παιδιά προαυλίζονταν.

Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση της ψευδοροφής σε αίθουσα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας και την κατάρρευση σοβά από το ταβάνι στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας, τώρα και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καισαριανής αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής σε σχολική αίθουσα, το οποίο έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων!» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη, στο alfavita, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ήδη τα τεράστια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των περιοχών αυτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «εγκληματική αδιαφορία». «Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτiρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτίρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά!» αναφέρει ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη».

Μία ακόμη καταγγελία για ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές έφτασε στο alfavita.gr. Αυτή τη φορά από την Καισαριανή και συγκεκριμένα από το 7ο Δημοτικό Σχολείο, όπου προ ημερών, σε ώρα λειτουργία του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Η πτώση συνέβη ελάχιστα λεπτά πριν το διάλειμμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παιδιού.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», που ανέδειξε το περιστατικό στο σχολείο της Νέας Ιωνίας, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας, το υπουργείο Παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο, δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Πηγή: ThePressProject.gr

Read Previous

«Η ερώτησις, δεν ήτο καλή καθόλου!»

Read Next

Πουσαρίσματα στη θάλασσα: Γιατί δεν έκραξαν τον Χέϋδεν;