Η Ιερά Σύνοδος παράκαμψε τους ειδικούς: Και ΠΟΛΥ καλά έκανε!

Διαβάζουμε σήμερα ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση να είναι ανοιχτοί όλοι οι ναοί και να μεταφέρει χρονικά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Και ΠΟΛΥ καλά έκανε!

Του Αντρέα Παναγόπουλου

Το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας μας παράκαμψε, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, την επιτροπή των ειδικών για την πανδημία, για τα του οίκου και του ποιμνίου της. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο κάνει αυτό ακριβώς που θέλει αλλά απαλλάσσει και τους ίδιους τους ειδικούς επιστήμονες από μία ακόμη αναξιοπρεπή υποταγή σε επιθυμίες και αποφάσεις τρίτων τις οποίες θα έπρεπε να επικυρώσει, όπως έκανε εδώ και τόσους μήνες. Και ΠΟΛΥ καλά έκανε!

Η Ιερά Σύνοδος δεν κάνει, έτσι, απλώς μία επίδειξη δύναμης δείχνοντας ποιος είναι το “αφεντικό” σε τέτοιες σημαντικές αποφάσεις αλλά παράλληλα διασώζει την αξιοπρέπεια των επιστημόνων που θα έπρεπε και πάλι να αποκρύπτουν από τα πρακτικά των συνεδριάσεών τους τις όποιες επιστημονικές διαφωνίες τους. Και ΠΟΛΥ καλά έκανε!

Και κάτι ακόμη!

Η Ιερά Σύνοδος δείχνει έτσι το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα συλλογικά όργανα και οργανώσεις, όπως π.χ. οι Ενώσεις Επιχειρήσεων στην Εστίαση οι οποίες εκπροσωπούν χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Να παρακάμψουν τα ήξεις αφίξεις κυβερνητικών παραγόντων, αρμοδίων και αναρμοδίων, ειδικών και μη και να ανοίξουν τα μαγαζιά τους αποφασίζοντας για το ποια ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν και πόσους πελάτες μπορούν να εξυπηρετήσουν. Και ΠΟΛΥ καλά θα κάνουν!

Ετσι, οι επιχειρηματίες της Εστίασης όχι μόνο θα ακολουθήσουν το δρόμο που χαράσσει από σήμερα η ΔΙΣ αλλά θα αποδείξουν ότι αυτό δεν αφορά μόνο της Εκκλησία αλλά και ολόκληρη την κοινωνία η οποία -ευτυχώς- δεν είναι θεοκρατική, όπως πχ στο Ιράν. Διπλό και σπουδαίο το στοίχημα!

Οσα δεν κατάφερε η κυβέρνηση και η επιτροπή της, ας το καταφέρει η Κοινωνία. Και ΠΟΛΥ καλά θα κάνουμε!

Αρκετά κράτησε αυτή η πλάκα! Εχει και η ξεφτίλα τα όριά της πλέον!

About Author