Υπό κατάληψη η πρυτανεία του ΕΜΠ – Ανακοινώσεις των φοιτητών

Υπό κατάληψη βρίσκεται η πρυτανεία του ΕΜΠ τις τελευταίες ώρες.

Στη σχετική ανακοίνωση που ανέβηκε στο indymedia.gr αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα 8/4/2021 ως Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ, ώστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον νέο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Επιδιώκουμε η κατάληψη αυτή να γίνει γόνιμο έδαφος για τη συνέχιση του αγώνα και να αποτελέσει σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών, εργαζομένων του ΕΜΠ και του κόσμου της γειτονιάς.

Καλούμε τους/τις φοιτητ(ρι)ες, μεταπτυχιακούς, ΥΔ, εργαζόμενους, κατοίκους και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να πλαισιώσουν την κατάληψη, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις εντός της και να δώσουμε ένα δυνατό σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους αγώνες που έχουν ανοίξει ανά την Ελλάδα ενάντια στον νέο νόμο για την παιδεία. Ξεκινάμε από σήμερα με την Εκδήλωση – Συζήτηση για την εμπλοκή του ΕΜΠ στην έρευνα για τον στρατό και τις δυνάμεις καταστολής που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο πάρκινγκ έξω από την πρυτανεία του ΕΜΠ. (τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον covid-19).

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη: ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠ – ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΗΣ

Η πρυτανεία του ΕΜΠ μετά από σύγκληση του πρυτανικού συμβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την εισβολή της αστυνομίας εντός του ΕΜΠ με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας, που πραγματοποιεί η «Ανοικτή Συνέλευση Πολυτεχνείου». Είναι ξεκάθαρο πως ο Μπουντουβής ζηλεύοντας τη δόξα του «γαλάζιου παιδιού» Παπαϊωάννου, θέλει να αποδείξει στην κυβέρνηση για άλλη μια φορά πως και αυτός είναι άξιος εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών και πως «καίγεται» να εφαρμόσει το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Να μην τολμήσει η αστυνομία να εισέλθει εντός του ιδρύματος!! Να παραιτηθεί ο πρύτανης των ΜΑΤ, Μπουντουβής. Να παλέψουμε για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως και του αστυνομικού κράτους της ΝΔ.

 

About Author