Η Ιερά Σύνοδος προτείνει το άνοιγμα των εκκλησιών το πάσχα

Την πρόταση της Εκκλησίας στην κυβέρνηση παρουσίασε στο Open o εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Αθηναγόρας και όπως διευκρίνησε η Ιερά Σύνοδος ζητά να ισχύσει το ίδιο καθεστώς με τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Δηλαδή, οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές με παρουσία ενός πιστού ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστος αριθμός 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς πάντα με χρήση μάσκας.

Ακόμη, λόγω του ότι αρκετός κόσμος θέλει να λάβει την Θεία Κοινωνία η Εκκλησία πολλαπλές λειτουργίες ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και όλοι οι πιστοί να μπορέσουν να μεταλάβουν.

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος προτείνει να γίνει περιφορά μόνο πέριξ του ναού και όχι σε γύρω δρόμους.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει στα προαύλια των ιερών ναών και αν μπορούν να τηρηθούν εκεί οι αποστάσεις ο κ.κ. Αθηναγόρας είπε πώς αυτό το έργο μπορούν να το αναλάβουν οι επίτροποι των ναών αλλά και εθελοντές.

Τέλος, αναφορικά με τα φαινόμενα «απείθαρχων» ιερέων που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα τόνισε πώς η Ιερά Σύνοδος είναι ενήμερη, θα συζητήσει το ζήτημα αλλά κυρίως όπως είπε είναι πρωτίστως ζήτημα της κάθε Μητρόπολης.

About Author