Εφυγε από τη ζωή ο Δημοσθένης Δώδος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο αφυπηρετήσας αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών του ΑΠΘΔημοσθένης Δώδος.

Ο Δημοσθένης Δώδος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1948 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και στο Βερολίνο. Για την αντιστασιακή του δράση ως φοιτητής επί χούντας συνελήφθη, καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση και υπέστη βασανιστήρια.

Εργάστηκε επί χρόνια ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και κατόπιν δίδαξε στο ΑΠΘ, αρχικά στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, και κατόπιν υπηρέτησε ως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών από το 2001 μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2015. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ από το 2015 έως το 2019.

Σε ψήφισμα του, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών εκφράζει τη θλίψη του και επισημαίνει ότι ο εκλιπών “τίμησε πολλαπλώς το ΑΠΘ και το Τμήμα”. Προσθέτει, δε, ότι υπήρξε “χαρισματικός δάσκαλος, ιδιαίτερα αγαπητός στους/στις φοιτητές/τριες, βαθύς γνώστης της πολιτικής ανάλυσης και της εκλογικής γεωγραφίας, διανοούμενος και ενεργός πολίτης” και ότι “η προσφορά του είναι ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη”.

O Άρης Στυλιανού τον αποχαιρέτησε :

Αποχαιρετούμε με συντριβή τον συνάδελφο και φίλο μας, τον Δημοσθένη Δώδο. Συνδέθηκα τόσο πολύ μαζί του στο Τμήμα και στο ΚΘΒΕ, δεν μπορώ να το πιστέψω. Θα του τηλεφωνήσω πάλι αύριο, να κανονίσουμε να πάμε για τσίπουρα, με απαραίτητη συνοδεία τα άφιλτρα Καρελάκια Αγρινίου.  

About Author