Λαϊκές αγορές: Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη – Αντιδράσεις στην Αττική

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 7 Απριλίου, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών στις λαϊκές αγορές, ως αντίδραση ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, την Τετάρτη 7 Απριλίου δεν θα πραγματοποιούν πωλήσεις στις λαϊκές αγορές οι πωλητές, αλλά θα προσέλθουν στους πάγκους τους διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

Αντιδράσεις στην Αττική

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 7 Απριλίου, οι λαϊκές αγορές όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

“Παραμένουμε μακριά από δήθεν απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεκριμένων, κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών, που δεν επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του κλάδου μας στο βωμό των μικροκομματικών τους συμφερόντων, προκειμένου με ψευδή παραπληροφόρηση να διατηρήσουν την συνδικαλιστική τους ύπαρξη.

Από την αρχή της πανδημίας η ΠΟΣΠΛΑ με καθημερινή προσπάθεια και αγώνα κατάφερε να κρατήσει ανοιχτές τις λαϊκές αγορές σε όλη την επικράτεια, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να τις επισκέπτονται, κάνοντας τις αγορές τους με ασφάλεια, σε έναν υπαίθριο χώρο όπου τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και αφού πετύχαμε το φαινομενικά ακατόρθωτο στρέφουμε τώρα το ενδιαφέρον μας προς το σχέδιο νόμου αναζητώντας μέσα από τις διατάξεις του ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τις λαϊκές αγορές.

Εμείς λοιπόν οι πωλητές των λαϊκών αγορών παραμένουμε άγρυπνοι προσπαθώντας για το καλύτερο των λαϊκών αγορών επιλέγοντας για ακόμα μία φορά το δρόμο της ευθύνης και του διαλόγου, εποικοδομητικό διάλογο τον οποίο θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τόσο κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης όσο και στη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με στόχο την κατάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων θετικών επιτευγμάτων μας τόσο για τον κλάδο μας όσο και για το σύνολο των λαϊκών αγορών παραμένοντας στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο”.

Χωρίς λαϊκές η Θεσσαλονίκη

Κενοί από πάγκους θα είναι αύριο οι δρόμοι που πραγματοποιούνται κανονικά οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης κινητοποίησης των επαγγελματιών των συγκεκριμένων αγορών ενάντια στο νομοσχέδιο που αφορούν τη λειτουργία τους.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην πρώτη μας κινητοποίηση για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των επαγγελματιών λαϊκών αγορών καλούν τους συναδέλφους τους να απέχουν από την εργασία τους κατά την αυριανή μέρα.

Σημειώνεται πως ση λαϊκή αγορά της Τούμπας την ημέρα της απεργίας, στις 07.00 το πρωί, θα στηθούν οι πάγκοι των πωλητών (παραγωγών – επαγγελματιών), κενοί από προϊόντα, θα τοποθετηθούν μαύρες σημαίες, θα διανεμηθούν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές  και θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία σε ένδειξη αντίδρασης για την πρόταση νόμου «που βάζει ταφόπλακα στον κλάδο μας», όπως λένε χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες.

Βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματος, οι λαϊκές αγορές που δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο θα είναι οι εξής:

Άνω Τούμπα

Κλεάνθους (γήπεδο ΠΑΟΚ)

Σόλωνος – Κρήτης

Σόλωνος-Παπαντωνίου-Πάρκο Πατρικίου (Κρήτης)

Λαϊκή Αγορά Λιτοχώρου

Οδός Λιτοχώρου (περιοχή Παπάφη)

Δήμος Παύλου Μελά

Σολωμού, Σταυρούπολη

Πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στην οδό Σολωμού από Καραϊσκάκη – Αγ.Δημητρίου

Συκιές

Ρήγα Φεραίου, Κορυτσάς & Ναυπάκτου, Συκιές

Γίνεται κάθε Τετάρτη στην περιοχή των οδών Ρήγα Φεραίου, Κορυτσάς & Ναυπάκτου

Λαϊκή Αγορά Δαβάκη (Συκιές)

Δαβάκη (Στην εκκλησία Αγ.Βασιλείου), Συκιές

Λειτουργεί κάθε Τετάρτη στην οδό Δαβάκη, μπροστά στην εκκλησία Αγίου Βασιλείου

Λαϊκή Αγορά Φλέμινγκ

Φλέμινγκ, Πολίχνη

 

 

Πηγή: Libre

About Author