Αφωνία Μαξίμου για Φουρθιώτη και καταγγελίες Βρούτση – Πιέζει η αντιπολίτευση

Κρυφτό με τον Μένιο Φουρθιώτη εξακολουθεί να παίζει το Μαξίμου καθώς αποφεύγει να πάρει θέση για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τα όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση και το μόνο που θέλησε να ξεκαθαρίσει είναι «ότι το Μέγαρο Μαξίμου ουδέποτε είχε, ούτε έχει, καμία επικοινωνία με τον συγκεκριμένο κύριο» παίρνοντας αποστάσεις με σχέσεις ή επαφές που μπορεί να είχε ο τηλεπαρουσιαστής με κυβερνητικά στελέχη.

Του Σωτήρη Ευσταθίου

Η κυβέρνηση αποφεύγει να πει ακόμα και το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη επιβεβαιώνοντας την έντονη ανησυχία που επικρατεί καθώς δεν γνωρίζουν ποια στοιχεία έχει στα χέρια του ο τηλεπαρουσιαστής και τι μπορεί ακόμα να βγει στη δημοσιότητα.

  • Στο Μαξίμου έχουν ήδη υποστεί σημαντικό πολιτικό κόστος από την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν επιθυμούν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο το οποίο μπορεί να προκαλέσει κυβερνητικούς τριγμούς.

Παράλληλα το κλίμα στο Μαξίμου είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον Γιάννη Βρούτση που επέλεξε την εφημερίδα «Documento», ένα μέσο εχθρικό για την κυβέρνηση, προκειμένου να αποκαλύψει τον παράτυπο τρόπο με τον οποίο ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΣΥΝ – εργασία» αλλά και τις απειλές που δέχθηκε όταν ήταν στο υπουργείο Εργασίας.

Η Αριστοτελία Πελώνη δείχνοντας την αμηχανία της υποστήριξε πως ο Γιάννης Βρούτσης δεν έδωσε συνέντευξη αλλά είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με την εφημερίδα (!).

  • «Δεν έδωσε συνέντευξη. Εξ’ όσων γνωρίζω, απάντησε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε από την εφημερίδα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όμως ουδέποτε διέψευσε τα όσα υποστήριξε.

Στη βουλή η υπόθεση Φουρθιώτη

Η υπόθεση Φουρθιώτη και το ποια κυβερνητικά στελέχη μπορεί να εμπλέκονται είναι το ζήτημα που κυριαρχεί τελευταία 24ωρα στις συζητήσεις μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών.

Παράλληλα σημείωναν πως ο Γιάννης Βρούτσης όταν έφερε την επίμαχη τροπολογία για να κλείσει το παράθυρο που υπήρχε στο πρόγραμμα «ΣΥΝ – εργασία» είχε αναφερθεί πως ορισμένοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την διάταξη που υπήρξε αλλά δεν αναφέρθηκε σε ονόματα και συγκεκριμένα περιστατικά με απειλές και μπράβους.

Το βέβαιο είναι πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στην βουλή καθώς ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με ερωτήσεις που κατέθεσαν ζητούν να πληροφορηθούν για ποιον λόγο ο Μένιος Φουρθιώτης είχε 14 αστυνομικούς και αν το δημόσιο πήρε πίσω τα χρήματα που είχε λάβει ο τηλεπαρουσιαστής το 2020 από το πρόγραμμα «ΣΥΝ – εργασία».

Τσίπρας:  Από όπου και αν το πιάσεις βρομάει

«Για αποκρουστική εικόνα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Φουρθιώτη και τις σχέσεις του με κυβερνητικά στελέχη.

  • «Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μία αποκρουστική εικόνα, μία εικόνα παρακμής με ανθρώπους του υποκόσμου που έχουν τη δυνατότητα να έχουν πλάτες στην κυβερνητική εξουσία και να συμπεριφέρονται με σκαιό τρόπο ακόμα και σε υπουργός. Εικόνες που επιτείνουν την αίσθηση ανησυχίας που αισθάνομαι εγώ και ο μέσος πολίτης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο «KONTRA».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Βρούτσης για τις απειλές που δέχθηκε από μπράβους του Μένιου Φουρθιώτη.

  • «Αντί αυτό να γίνει θέμα την ίδια στιγμή και να πάει η αστυνομία να τον συλλάβει, η αστυνομία ήταν μαζί του γιατί ο κύριος Χρυσοχοΐδης του είχε δώσει 14 αστυνομικούς να τον φυλάνε, τρία περιπολικά και δύο τεθωρακισμένα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα αναρωτήθηκε για ποιον λόγο είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο αστυνομική φρουρά, ποιες οι σχέσεις του με την κυβέρνηση και γιατί δεν απαντά το Μαξίμου.

  • «Ποιος είναι ο κύριος για να έχει αυτή τη φύλαξη και αυτή τη συμπεριφορά; Ποιες είναι οι σχέσεις που διέπουν αυτόν τον συμπαθή κατά τα άλλα κύριο με το σύστημα εξουσίας του κυρίου Μητσοτάκη; Τρεις μέρες τώρα δεν απαντά το Μέγαρο Μαξίμου. Τι ακριβώς συνδιαλλαγές έχει και έχει αυτός να έχει τη δυνατότητα φύλαξη υπουργού και τη συμπεριφορά νονού και να απειλεί τον υπουργό; Ο ίδιος τα είπε, όχι εγώ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «μία φάμπρικα ανθρώπων» που έκαναν  συμπληρωματικές δηλώσεις προκειμένου να δείξουν μεγάλη διαφορά στα εισοδήματά τους μεταξύ 2019 και 2020 ώστε να ενταχθούν στον πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και να πάρουν ένα πακτωλό χρημάτων.

  • «Από όπου και αν το πιάσεις βρομάει. Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Το μόνο που θα πω, γιατί δε θέλω να πω άλλα για το ζήτημα αυτό, μία λέξη. Παρακμή. Τη μία ο γνωστός σκηνοθέτης που δεν έχει όνομα, την άλλη ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής. Όλα αυτά βγάζουν μία δύσοσμη μυρωδιά και θα έπρεπε να υπάρχουν απαντήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Libre

About Author