Πελώνη για Φουρθιώτη:” Καμία επικοινωνία Μαξίμου και κυβέρνησης με τον κύριο”

Να ρίξει τους τόνους και να κατευνάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την υπόθεση Φουρθιώτη επιχείρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

“Το Μέγαρο Μαξίμου και η Κυβέρνηση ουδέποτε είχε ή έχει επικοινωνία με τον συγκεκριμένο κύριο” είπε χαρακτηριστικά και στην ερώτηση “έχετε κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις του κ. Βρούτση ότι η υπόθεση Φουρθιώτη του στοίχισε πολιτικά;” απάντησε: “Κατ’ αρχήν αυτό που λέτε είναι μία αυθαίρετη ερμηνεία. Ο κ. Βρούτσης με ανάρτησή του ξεκαθάρισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ίδιος για να αντιμετωπιστούν υποψίες καταχρηστικής αντιμετώπισης του προγράμματος Συνεργασία. Δεν έδωσε συνέντευξη, απλά έδωσε απάντηση σε ερώτηση που του τέθηκε”.

“Στόχος ως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται τα self test σε όλα τα φαρμακεία”

Aναφορικά με την διάθεση των self test η κ. Πελώνη τόνισε ότι μετά την παραλαβή του ενός εκατ. τεστ, στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η παράδοσή τους στα φαρμακεία όλη της χώρας ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα διάθεσής τους ως το τέλος της εβδομάδας.
Η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι αρχικά θα διατίθενται σε μαθητές ηλικίας 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς, καθώς σημειώνεται πως προτεραιότητα αποτελεί το άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπάρξει «πράσινο φως» από τους ειδικούς.
Στη συνέχεια, θα δοθεί προτεραιότητα στις ηλικίες 18-67 ετών,
 ενώ οι τελευταίοι που θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα τέσσερα self test που προβλέπονται μηνιαίως είναι οι άνω των 67 ετών, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

 

Πηγή: Libre

About Author