Γκάγκα για λιανεμπόριο: Θεωρώ εντυπωσιακό ότι άλλαξε η απόφαση μέσα σε τρεις ημέρες

“Δεν με ανησυχεί το λιανεμπόριο για να σας πω την αλήθεια, με ανησυχεί η διαδημοτική μετακίνηση και το γεγονός ότι βρισκόμαστε πολύς κόσμος μαζί και όχι πάντα προσεκτικά και με μάσκες. Αυτό με ανησυχεί, η επαφή που έχουμε μεταξύ μας χωρίς να κρατάμε τα μέτρα. Μέσα στα καταστήματα τα μέτρα τα κρατάμε. Είναι ένας καλός τρόπος να βγούμε και να ξεδώσουμε και να πάρουμε πράγματα που χρειαζόμαστε κρατώντας τα μέτρα” ανέφερε η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η εστίαση είναι πάλι χωρίς μάσκα, αυτό πρέπει να θυμόμαστε. Αν ανοίξει η εστίαση πρέπει να είναι με πολύ καλά μέτρα, με λίγους ανθρώπους γύρω από κάθε τραπέζι και αυτό που πρέπει εμείς να θυμόμαστε είναι να μην αλλάζουμε κάθε ημέρα παρέα. Αν καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι χωρίς μάσκα, νομίζω είναι πιο ασφαλές στα εστιατόρια παρά στα σπίτια, γιατί εκεί υποχρεωτικά θα τηρηθούν τα μέτρα με τον αριθμό των ανθρώπων και όλους τους κανόνες ασφάλειας. Είναι το επόμενο στάδιο, πιθανότατα να είναι πιο ασφαλές από αυτό που βλέπουμε τώρα να μαζεύονται στα πάρκα 15 με καφεδάκι στο χέρι να μιλάμε. Αυτό είναι πρόβλημα. Το να ανοίξουμε την εστίαση με 4 ή 6 ανά τραπέζι είναι ασφαλέστερο” σημείωσε.

Ερωτηθείσα αν κατάλαβε τι άλλαξε μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής που τρεις περιοχές βρέθηκαν εκτός του σχεδίου ανοίγματος του λιανεμπορίου απάντησε “ειλικρινά όχι. Το κατάλαβα το πρωί του Σαββάτου και το βρίσκω εντυπωσιακό. Πραγματικά θεωρώ ότι κάθε άνοιγμα έχει ένα μικρό ρίσκο, αλλά δεν θεωρώ το λιανεμπόριο προβληματικό. Νομίζω ότι με ασφάλεια μπορούμε να ανοίξουμε κρατώντας τα μέτρα”.

About Author