Αναταραχή στην ΕΣΗΕΑ για την πλαστή ταυτότητα Φουρθιώτη

Εξελίξεις στην ΕΣΗΕΑ προοιωνίζεται η υπόθεση της πλαστής ταυτότητας που χρησιμοποίησε ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να λάβει διαπίστευση στο Υπ. Μεταφορών, πιθανώς και σε άλλα υπουργεία ενώ έντονες αντιδράσεις προκαλεί και η επιστολή – απάντηση Φουρθιώτη στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 9 Φεβρουαρίου. Τότε κάποια μέλη του ΔΣ, ζήτησαν άμεσα να παραπεμφθεί το ζήτημα στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε έντονη συζήτηση ενώ στο τέλος χωρίς να γίνει ψηφοφορία αποφασίστηκε να αναλάβει η νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ.

  • Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ότι η πρόεδρος του ΔΣ, κ. Μαρία Αντωνιάδου άρχισε να επικαλείται επιχειρήματα όπως “να μην μπλέξουμε συναδέλφους”, “να κάνουμε έρευνα να δούμε που αλλού έχει απευθυνθεί”, “αυτός κάνει συνέχεια αγωγές και μηνύσεις και εκβιάζει και απειλεί”, “να ξαναδούμε το ζήτημα”.

Τελικά, το θέμα “παραπέμφθηκε” στη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ η οποία θα αναλάμβανε να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του Μένιου Φουρθιώτη. Έκτοτε, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ουδέποτε το ζήτημα επανήλθε σε κάποιο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ούτε υπήρξε ενημέρωση.

  • Παράλληλα μεγάλες αντιδράσεις στο ΔΣ έχει προκαλέσει και η επιστολή – απάντηση Φουρθιώτη στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ η οποία διέρρευσε στον τύπο, στην οποία ουσιαστικά ο εκδότης – παρουσιαστής – ατζέντης παραδέχεται την πλαστογραφία, αλλά ρίχνει την ευθύνη στην γραμματέα του.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη ένταση και όπως όλα δείχνουν στο επόμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που είναι για την ερχόμενη Τρίτη 6/4, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ του Νίκου Καρούτζου θα ζητήσει την παραίτηση Αντωνιάδου, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η ΚΕΔ του Δημήτρη Τσαλαπάτη.

Στάση αναμονής τηρούν οι άλλες παρατάξεις καθώς δεν αποκλείουν η σύγκρουση της παράταξης Αντωνιάδου και Καρούτζου (με αφορμή το υπαρκτό και πολύ σημαντικό ζήτημα Φουρθιώτη) να υποκρύπτει σκοπιμότητα για το χρίσμα της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές.

Το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και θα ζητηθούν πειστικές απαντήσεις από το προεδρείο της Ένωσης που φέρεται εκτεθειμένο, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

About Author