Οι αποκαλύψεις Βρούτση για Φουρθιώτη ανάβουν φωτιές στην κυβέρνηση

Μείζον θέμα από την αποκάλυψη του υπουργού Γιάννη Βρούτση σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης εισέβαλε στο γραφείο του μαζί με μπράβους και άρχισε να κλωτσάει πόρτες και καρέκλες απειλώντας και βρίζοντας.

Τι είχε συμβεί;

Οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου εργασίας ανακάλυψαν μία μεγάλη απάτη εις βάρος του ΕΦΚΑ με εικονικές αμοιβές που ξαφνικά εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα προέδρου της… Apple, ενώ αφορούσαν μισθούς υπαλλήλων ραδιοφωνικού σταθμού.

Οι μισθοί λοιπόν σε εταιρείες συμφερόντων του τηλεπαρουσιαστή, από 500 € έφτασαν τις …80.000 € μηνιαίως (!!) και έτσι το Δημόσιο έπρεπε να καταβάλει μέσω του προγράμματος «συνεργασία» δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον συγκεκριμένο παρουσιαστεί και υπαλλήλους που εντέλει αποδεικνύονται αχυράνθρωποι.

Ο υπουργός αμέσως έδωσε εντολή να μην γίνει καμία πληρωμή και ετοίμασε τροπολογία η οποία διασφάλιζε το δημόσιο χρήμα από παρόμοιες απάτες. Με αποτέλεσμα ο τηλεπαρουσιαστής να μην εισπράξει ούτε ευρώ.

Αυτό που ακολούθησε όμως είναι έξω από κάθε φαντασία και το αποκαλύπτει ο ίδιος ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης στην εφημερίδα Documento: Ο Μένιος Φουρθιώτης μαζί με μπράβους φέρεται να εισέβαλε στο γραφείο του στο υπουργείο και άρχιζε να κλωτσάει καρέκλες και πόρτες, εκβιάζοντας τον υπουργό για να πάρει πίσω την τροπολογία!

Ο υπουργός αντέδρασε, αντιστάθηκε και τον πέταξε έξω. Φεύγοντας ο παρουσιαστής τον προειδοποίησε ότι οι ημέρες του στο υπουργείο είναι μετρημένες!

Στο μεσοδιάστημα ο τηλεπαρουσιαστής από εκπομπή που διαθέτει είχε διαλύσει κυριολεκτικά τον Γιάννη Βρούτση, σε μία επίθεση που παραπέμπει σε δολοφονία χαρακτήρα.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας είχε επιβεβαιώσει προχθές  στην «Εφ.Συν.» δημοσιεύματα και αναρτήσεις («BankingNews», «Κουτί της Πανδώρας») σχετικά με την προσπάθεια του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη (του γνωστού εσχάτως και για το προνόμιο να φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς) να αποσπάσει δημόσιους πόρους από τον μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» εμφανίζοντας πλασματικούς υψηλούς μισθούς (έως και 80.000 ευρώ!).

Το ίδιο κόλπο φέρεται ότι επιχείρησε να κάνει και για ακόμα ένα πρόσωπο, ενδεχομένως συνεργάτη του, για τον οποίο ο έλεγχος που έγινε από τις υπηρεσίες επίσης κατέδειξε την απάτη.

«Στην αρχή μάς εμφάνισε ένα μισθό 800 ευρώ, αλλά πολύ σύντομα ο μισθός αυξήθηκε σε κάποιες χιλιάδες και μέχρι τον Αύγουστο είχε φτάσει στα ύψη», ανέφερε το στέλεχος του υπ. Εργασίας.

«Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που ο Γ. Βρούτσης προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση βάζοντας πλαφόν στον μισθό επί του οποίου -μέσω του μηχανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- μπορεί να επιδοτηθεί από το Δημόσιο το 60%» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια εξαπάτησης των υπηρεσιών του υπ. Εργασίας αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια των στοιχείων της «Εργάνης» ενώ και ο έλεγχος του ΕΦΚΑ για τις ΑΠΔ δεν άφησε καμία αμφιβολία.

Το στέλεχος του υπουργείου διαβεβαιώνει, επίσης, ότι ο Φουρθιώτης δεν πρόλαβε να αποσπάσει παρανόμως τα ποσά που ζήτησε και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το υπουργείο Εργασίας να ασκήσει ποινική δίωξη.

Ωστόσο, πολλά ερωτήματα και ως προς αυτό το τελευταίο σκέλος μένουν ανοιχτά λόγω της συμμετοχής της γ.γ. του υπουργείου, Αννας Στρατινάκη, στις εκπομπές του Φουρθιώτη αμέσως μετά την αήθη επίθεση που της κάνει. Ενώ μετά τον αποκλεισμό του από την επιδότηση, σε τηλεοπτική εκπομπή του στις 21/1 στην ουσία την καθυβρίζει και με τη βοήθεια ρεπόρτερ που στέλνει έξω από το σπίτι της το περιγράφει «χολιγουντιανή βίλα» που ίσως «κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού» και ζητεί την παραίτησή της από τον Χατζηδάκη και τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για εμπλοκή της στο σκάνδαλο με τα «voucher σκολ ελικίκου», από τις 14 Φεβρουαρίου και μετά όλα αλλάζουν.

About Author