Καταρρέουν τα μέτρα για την πανδημία: Μαζικά κρούσματα συνωστισμού σε άλση, πάρκα και πλατείες

Σε εικόνες συνωστισμού και τάσεις φυγής οδήγησαν τη χθεσινή, πρώτη ημέρα χαλάρωσης των περιορισμών στις διαδημοτικές μετακινήσεις, οι απερίγραπτες κυβερνητικές παλινωδίες και η σύγχυση που αυτές προκαλούν στους πολίτες.

Τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις και έως τουλάχιστον τις 9 το βράδυ παρατηρήθηκε σκηνικό μίας… συνήθους εαρινής εξόδου με τη διαφορά ότι η διασκέδαση γινόταν στα όρθια.

Από τις πλατείες της Κυψέλης έως τον Φλοίσβο οι εικόνες δεν διέφεραν πολύ μεταξύ τους. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως νέοι, έσπευσαν να ανακτήσουν μία ψευδαίσθηση κανονικότητας, σε συνθήκες που παραμένουν όμως επικίνδυνες.

Στου Ψυρρή εμφανίστηκαν περιπολικά ενώ και αστυνομικοί με ντουντούκες βγήκαν στο δρόμο για να ζητήσουν από τον κόσμο να διαλυθεί ή έστω να μη συνωστίζεται.

Στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 150 άτομα, με τα ποτά ανά χείρας, είχαν συγκεντρωθεί έξω από διάφορα καταστήματα που λειτουργούν με τη μέθοδο του take away στη διασταύρωση των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ χρειάστηκε μάίστα να επέμβουν προκειμένου να σταματήσει ο μεγάλος συνωστισμός έξω από τα καταστήματα.

Συνωστισμός επικράτησε χθες στο λιμάνι του Περάματος μετά το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων, καθώς δεκάδες Αθηναίοι επιχείρησαν να περάσουν στη Σαλαμίνα, θεωρώντας πως εφόσον ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, μπορούν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο προς τα εκεί με χρήση του κωδικού 6 στο 13033.

Ωστόσο βρέθηκαν όλοι αντιμέτωποι με το Λιμενικό Σώμα το οποίο διενεργούσε στο σημείο εξονυχιστικούς ελέγχους και τους ανάγκασε να γυρίσουν πίσω, διευκρινίζοντας πως δεν επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με πλοίο.

About Author