Αποδοκιμασίες εμπόρων στην άφιξη Πέτσα στην Πάτρα

Η  κυβέρνηση, επιστρατεύει υπουργούς  για να κατευνάσουν τις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στις περιοχές που δεν θα ανοίξει η αγορά.

Την αρχή έκανε ο  υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όπου ήδη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στην Πάτρα,  σε μία προσπάθεια διαχείρισης των αντιδράσεων που προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης ,να μην ισχύσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.

Ο Στ. Πέτσας έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί, στην Πάτρα, όπου θα έχει συναντήσεις για το θέμα του μη ανοίγματος του λιανεμπορίου. Οι έμποροι της Πάτρας από νωρίς ο πρωί βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με πανό, αντιδρώντας στην απόφαση να μην ανοίξουν στην Αχαϊα τα καταστήματα, ενώ κατά την άφιξη του τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες 

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας αποφάσισε να ανοίξουν τα καταστήματα, χωρίς προσωπικό, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους εργαζομένους.

Όπως εξηγούν, κατέληξαν στην απόφαση να βρεθούν όλοι κανονικά στα καταστήματά τους από τις 9:00 χωρίς προσωπικό, να έχουν τα φώτα και τις πόρτες τους ανοιχτές, χωρίς όμως να εξυπηρετούν κόσμο. Παράλληλα, θα αναρτήσουν αφίσα-κηδειόχαρτο, που δημιούργησε ο Σύλλογος με τη φράση «είμαστε ζωντανοί – νεκροί» ενώ θα τοποθετήσουν μαύρες σημαίες.

Πηγή: thebest.gr

About Author