Οργή των εμπόρων της Πάτρας για την εξαίρεση από το άνοιγμα της αγοράς

«Eίναι απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε μέσα στη νύχτα ότι δεν ανοίγουμε και είναι απαράδεκτο να μένουμε κλειστοί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος για την απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από νέα ξαφνική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε ΘεσσαλονίκηΑχαΐα και Κοζάνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «η μισή Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο και δεν έχουμε καταλάβει με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση», υπογραμμίζοντας ότι «θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους και θα μείνουμε ανοικτά», καθώς όπως είπε «δεν έχουμε άλλο περιθώριο, είναι όλοι στα κάγκελα».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, «δεν είμαστε εμείς εστία μετάδοσης του ιού, γιατί έχουμε υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούσαμε και θα τα τηρήσουμε».

Αναρωτήθηκε μάλιστα, «γιατί δεν κλείνει η Αθήνα και κλείνει η Πάτρα, αφού εκεί έχει περισσότερα κρούσματα» και τόνισε ότι έτσι κι αλλιώς «πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν».

Στη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών τονίζεται: «Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου για την περιοχή της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με αναφορές της επιτροπής και της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα θα ανοίξει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα παρά το τεράστιο ιικό φορτίο.

Νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο, ένας νομός μια αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο LockDown.

Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό.

Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο».

About Author