Τσίπρας στη Βουλή: «Δε σέβεστε τους ανθρώπους που υποφέρουν, είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει»

«Δεν μπορεί η συζήτηση αυτή να έχει χαρακτήρα στείρας αντιπαράθεσης», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πανδημία και τις επιπτώσεις της.

έχουν δείξει την ενσυναίσθηση της κρίσιμης πραγματικότητας, με σκληρή κριτική αλλά προτάσεις. Αυτή τη δύσκολη στιγμή χρειάζεται μία προσπάθεια ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων. Έστω στο και πέντε», τόνισε.

Εν συνεχεία έκανε λόγο για «διώξεις πολιτικών αντιπάλων και καταιγισμό προπαγάνδας», και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα έχει βαρεθεί ο πολίτης. κατά βάθος τον εξοργίζουν όλα αυτά».

Εν συνεχεία κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας: «Δε σέβεστε τους ανθρώπους που υποφέρουν, είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει».

Από κάποιες χωρες είμαστε καλύτερα αλλά πολλές άλλες είμαστε χειρότερα, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και εν συνεχεία διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν να πεθαίνουν οι άνθρωποι και οι αριθμοί να ευημερούν; «Αυτό δεν είναι αστείο», συμπλήρωσε.

Μετά από πέντε μήνες, που εφαρμόζουμε ένα από τα πιο σκληρά lockdown λέτε τα ίδια, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ποια εμπιστοσύνη να έχουν οι πολίτες όταν την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε ρυθμό θνητότητας στην Ευρώπη αλλά και κρουσμάτων και μας ακολουθούν χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο. Θα πείτε “είναι φωτογραφία της στιγμής”. Μα σήμερα μιλάμε. Όχι πριν από πέντε μήνες για να βάλετε την ίδια κασέτα», τόνισε.

 

Πηγή: Documento

LIVE Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

About Author