“Βόμβα” από την Roche: Τα τεστ μας είναι αναξιόπιστα όταν πέφτει το ιικό φορτίο και προχωρούν οι εμβολιασμοί

Τα rapid test για COVID-19 τα οποία έχουν γίνει βασικό μέρος των στρατηγικών ανίχνευσης COVID-19  γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται, δήλωσε ο επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος της εταιρείας Roche, Thomas Schinecker, την Τρίτη.

Τα rapid test αντιγόνων είναι αρκετά ακριβή στην ανίχνευση μολύνσεων COVID-19, ειδικά σε σύγκριση με τη γρίπη, καθώς τα ιικά φορτία στις αναπνευστικές οδούς είναι υψηλότερα, δήλωσε ο Schinecker. Ομως αυτό αλλάζει καθώς και λόγω των εμβολιασμών μειώνονται οι λοιμώξεις με υψηλό ιικό φορτίο, σημείωσε.

Ετσι, είναι αναγκαίο να γίνονται πιο ακριβή μοριακά τεστ ή PCR. Η Roche παρέχει rapid test αντιγόνου, μέσω του συνεργάτη της Νότιας Κορέας SD Biosensor Inc, καθώς και τα δικά της τεστ PCR.

«Αν πάρουμε ως παράδειγμα τη γρίπη, τα rapid test αντιγόνων δεν είναι η προτιμώμενη μέθοδος επειδή το ιικό φορτίο δεν είναι τόσο υψηλό και έτσι παρουσιάζονται προβλήματα εντοπισμού καθώς υπάρχουν πολλά ψευδώς αρνητικά δείγματα», δήλωσε ο Schinecker. “Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται (για το COVID-19), τα rapid test αντιγόνων θα γίνονται όλο και περισσότερο αναξιόπιστα ακριβώς για τον ίδιο λόγο.”

Πηγή: Reuters

About Author