anatropinews.gr

Πιερρακάκης: Με προτεραιότητα οι μαθητές στα self test

Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι παραλαβές των self tests και προτεραιότητα θα έχουν μαθητές, πολίτες 18-67 ετών και έπεται η ηλικιακή ομάδα άνω των 67 ετών, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης.

“Θα το παραλαμβάνει κάποιος από ένα φαρμακείο, θα γίνεται στο σπίτι και θα υπάρξει μια πλατφόρμα που διαμορφώνεται, όπου ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη θα εκδίδεται μια βεβαίωση είτε οι μαθητές, είτε οι εργαζόμενοι”, ανέφερε.
Ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι το σύστημα του εμβολιασμού είναι ξεχωριστό σε σχέση άλλων ευρωπαϊκών χωρών που χρησιμοποίησαν call centers, υπάρχει ταχύτητα και ποιοτικός τρόπος, καθώς δεν σημειώνονται ουρές.

Υπογράμμισε δε, ότι “χθες είχαμε και ρεκόρ στον αριθμό ημερήσιων εμβολιασμών που έφτασαν τους 39.244. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πάνω από 330.000 ραντεβού με μέσο όρο 55.000 την ημέρα”.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι “προσπαθούμε με το που φτάνουν τα εμβόλια να γίνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτήν την στιγμή έχουμε 1.739.000 εμβολιασμούς πρώτης και δεύτερης δόσης. Συγκεκριμένα, 1.114.370 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 624.681 έχουν κάνει και τις δυο δόσεις”.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι στις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών κι όλοι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: Libre

Read Previous

Ερέτρια: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς εργαζόμενους

Read Next

Φιλίππου (ΠΡΑΤΤΩ): Σε εξέλιξη η δημοκρατική εκτροπή σε όλα τα πεδία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής