Μαρτυρία: Πεθαίνοντας στο διάδρομο περιμένοντας μια ΜΕΘ – “Ο πατέρας μου για το κράτος ήταν ένας αριθμός”

«Για μένα ήταν ο πατέρας μου, για το κράτος ένας αριθμός». Η συγκλονιστική μαρτυρία του Βασίλη Τζερεμέ για τον θάνατο από κοροναϊό του 70χρονου πατέρα του – «Την πρώτη μέρα διασωλήνωσης μας είπαν ότι είναι στην 40η θέση στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Την τέταρτη μέρα διασωλήνωσης μας είπαν ότι είναι στην 54η θέση. Απεβίωσε την επομένη στις 5.25 το πρωί»

Ο 70χρονος Θωμάς Τζερεμές είναι ένας από τους συνανθρώπους μας που πέθανε στο διάδρομο ενός νοσοκομείου στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ο γιος του Βασίλης, περιέγραψε στο Kontra με λόγια «γροθιά» στο στομάχι τις 23 ημέρες μια άνισης μάχης με τον κοροναϊό εκτός ΜΕΘ και με τη μεταφορά του πατέρα του από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι την τραγική κατάληξη.

Όλα ξεκίνησαν την 1η Μαρτίου όταν ο Θωμάς Τζερεμές έκανε  αιμοκάθαρση καθώς έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και διεγνώσθη θετικός στον κοροναϊό.

Στις 3 Μαρτίου πήγε στο Λαϊκό και περίμενε 5 ώρες στους διαδρόμους και έλεγε στον κόσμο μη με πλησιάζετε είμαι άρρωστος και οι περισσότεροι νόμιζαν ότι κάνει πλάκα μέχρι που αναγκάστηκε και βγήκε έξω στο κρύο.

Στις 8 Μαρτίου, πήγε στο Αμαλία Φλέμινγκ. Μόλις τον είδαν του έκαναν κάποιες εξετάσεις και του είπαν «τι κάνεις εσύ έξω; Έπρεπε από την αρχή του μήνα, από τη μέρα που διαγνώστηκες να είσαι μέσα. Είσαι στην πιο ευπαθή ομάδα, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Μετά από λίγες μέρες μας πήραν οι γιατροί, μας είπαν χρειάζεται διασωλήνωση. Την πρώτη μέρα διασωλήνωσης μας είπαν ότι είναι στην 40η θέση στη λίστα αναμονής για να μπει σε ΜΕΘ. Την τέταρτη μέρα διασωλήνωσης μας είπαν ότι είναι στην 54η θέση και μας είπαν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς και ότι έχουν εξαντλήσει τα πάντα. Την επόμενη ημέρα το πρωί 5:25 απεβίωσε ο πατέρας μου».

Ο κ. Τζερεμές τόνισε πως κατά τη γνώμη του γίνεται διαλογή ασθενών από τους γιατρούς, αλλά όπως είπε δε μπορεί να γνωρίζει τα κριτήρια.

 

Πηγή: Left

About Author