Από τον θάνατο του Ιάσονα στην παρωδία του Φουρθιώτη- Ψέματα και υποκρισία στο “βασίλειο” της Κατεχάκη

Εκ πρώτης όψεως οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται. Εκ δευτέρας, ωστόσο, συνδέονται απολύτως και αποκαλύπτουν τις επιλεκτικές μεθόδους που μετέρχονται κάποιοι στα υψηλότερα κλιμάκια της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ευφημισμός) και του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

 

Υπόθεση 1η: Μαίνανδρος Φουρθιώτης

Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Χρ. Τσεμπέρης αποκαλύπτει προ δεκαημέρου πως ο γνωστός τηλε-παρουσιαστής φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς και 9 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ που έχουν “επιταχθεί” (όρος των ημερών που δεν ίσχυσε για τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να συνδράμουν στο ΕΣΥ που ασφυκτιά). Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις στα social media και αναδεικνύεται αρχικώς από το Documento του Κώστα Βαξεβάνη. Λόγω του θορύβου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) παρεμβαίνει και διαψεύδει ηχηρώς πως συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο θόρυβος συνεχίζεται και το θέμα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναγκάζεται να παρέμβει και εκδίδεται ανακοίνωση πως “με εντολή του” αποσύρεται η φρουρά-κουστωδία αστυνομικών από την φύλαξη του παρουσιαστή.

Αποδεικνύεται, ως εκ τούτου, πως η ΓΑΔΑ είπε ψέματα. Με θράσος.

Ο ίδιος ο παρουσιαστής δήλωσε, δια της δικηγόρου του, πως διαθέτει αποδεικτικά έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ ότι “αποτελεί στόχο (της 17Ν που, ως γνωστόν, δεν υπάρχει καθώς εξαρθρώθηκε προ 20αετίας από τον τότε και νυν υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη) και ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαία η φύλαξή του”. Επιβεβαιώνεται, ως εκ τούτου, το θρασύ ψεύδος της ΓΑΔΑ. Δεν ήταν σε γνώση της φυσικής ηγεσίας του υπουργείου το γεγονός πως ο Φουρθιώτης είναι “στόχος” μιας εξαρθρωμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, όλα τα μέλη της οποίας έχουν καταδικασθεί;

Αλλά ακόμα κι αν στο “βασίλειο” της Κατεχάκη λένε ψέματα ο ένας στον άλλον, ο υπουργός που παρενέβη με καθυστέρηση πολλών ημερών δεν οφείλει να διενεργήσει άμεσα ΕΔΕ και να θέσει σε διαθεσιμότητα εκείνους που αποφάσισαν να διαθέσουν πόρους με κόστος των Ελλήνων φορολογουμένων για να φυλάσσεται πλουσιοπάροχα κάποιος celebrity που δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο από ανύπαρκτη τρομοκρατική οργάνωση;

 

Υπόθεση 2η: Στη μνήμη του Ιάσονα

Το τραγικό δυστύχημα έξω από τη Βουλή προκάλεσε, ως γνωστόν, μεγάλη συζήτηση σχετικά με την εγκληματική ευθύνη των αρμοδίων που εδώ και χρόνια επιτρέπουν την “αριστερή στροφή” βουλευτικών και άλλων αυτοκινήτων που εισέρχονται στη Βουλή από την κάθοδο της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Στην …μνήμη του Ιάσονα, δώθηκε εντολή να γίνει το αυτονόητο: να μην επιτρέπεται η αριστερή στροφή. Σχετική παρέμβαση λέγεται πως έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Κι εκεί άρχισε η υποκρισία. Όπως επισημαίνει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr, τις τελευταίες ημέρες και μετά τον τραγικό θάνατο του Ιάσονα, έφτασε στα κινητά των αστυνομικών που υπάγονται στην υπηρεσία προστασίας των βουλευτών το εξής μήνυμα:

Ουδείς οδηγός θα εισέρχεται στην είσοδο της Βουλής κατερχόμενος τη Λ. Β. Σοφίας στρίβοντας αριστερά εκτός εάν στο όχημα επιβαίνει η συνοδεύει επίσημο πρόσωπο». Κοινώς, όπως ορθώς σημειώνει ο δημοσιογράφος, αν ο αστυνομικός βρίσκεται μόνος στο αυτοκίνητο, δεν θα μπορεί να επαναλαμβάνει το μοτίβο που οδήγησε στο τροχαίο. Αν όμως μεταφέρει πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να στρίβει αριστερά!

Λες και δεν μπορούσε να είχε συμβεί το τραγικό δυστύχημα ενώ ο συγκεκριμένος εγκληματικά ανεύθυνος οδηγός μετέφερε την Ντόρα Μπακογιάννη (στην φύλαξη της οποίας ανήκε), ή οιονδήποτε άλλον πολιτικό.

Οι “αριστερές στροφές” απαγορεύονται, δηλαδή, για τους κοινούς θνητούς διότι μπορεί να προκαλέσουν δυστύχημα, επιτρέπονται, όμως, κατ΄ εξαίρεση, εάν στο όχημα επιβαίνει βουλευτής!

Ας αποφασίσει ο κ. Χρυσοχοϊδης εάν διοικεί κατ’  εξαίρεση ή όχι το υπουργείο του…

About Author