Οδηγία ΕΛΑΣ 20 μέρες από το θάνατο του Ιάσονα: «Επιτρέπεται η αριστερή στροφή στην Β. Σοφίας για πολιτικούς»

Πριν καν συμπληρωθούν 20 ημέρες από τη στιγμή που ο 23χρονος Ιάσονας τραυματίστηκε θανάσιμα, από υπηρεσιακό όχημα της βουλεύτριας της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη που έστριψε παράνομα, η ΕΛ.ΑΣ. εκδίδει νέα οδηγία με την οποία ενημερώνει αστυνομικούς ότι το απαγορευτικό της αριστερής στροφής στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν ισχύει όταν στο όχημα επιβαίνει πολιτικό πρόσωπο!

Μόνο ως αδιανόητη μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση που αποκάλυψε ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon σχετικά με το σημείο έξω από την Βουλή που έγινε το μοιραίο τροχαίο με θύμα τον Ιάσονα.

Και ενώ μόλις το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας υπήρξαν εξαγγελίες πως τα μέτρα στο σημείο θα αυστηροποιηθούν και θα μπει φανάρι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, η παράνομη στροφή, που οδήγησε τον 23χρονο Ιάσονα στον θάνατο, θα συνεχίσει να επιτρέπεται για τους πολιτικούς!

«Στα κινητά των αστυνομικών έφτασε υπηρεσιακό σήμα το οποίο τους ενημερώνει ότι το απαγορευτικό της αριστερής στροφής δεν ισχύει όταν στο όχημα επιβαίνει πολιτικό πρόσωπο! Το σήμα που μεταβιβάστηκε στα κινητά των αστυνομικών, αναφέρει κατά λέξη τα εξής: “Ουδείς οδηγός θα εισέρχεται στην είσοδο της Βουλής κατερχόμενος τη Λ. Β. Σοφίας στρίβοντας αριστερά εκτός εάν στο όχημα επιβαίνει η συνοδεύει επίσημο πρόσωπο”.

Κοινώς αν ο αστυνομικός βρίσκεται μόνος στο αυτοκίνητο, δεν θα μπορεί να επαναλαμβάνει το μοτίβο που οδήγησε στο τροχαίο. Αν όμως μεταφέρει πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να στρίβει αριστερά! Δηλαδή ο αστυνομικός που είναι μόνος στο αυτοκίνητο οφείλει να αποφεύγει την επικίνδυνη αριστερή στροφή και να κάνει κύκλο προκειμένου να μπει νομίμως στη Βουλή. Αν όμως είναι μέσα ο πολιτικός, τότε μπορεί να στρίψει αριστερά. Για ποιο λόγο; Για να μη χάσει ο σημαντικός επιβάτης τον πολύτιμο χρόνο του; Εκτός και αν μας πουν ότι πρόκειται για επιλογή ασφαλείας διότι όπως ξέρουμε όλοι ο γύρος της Πλατείας Συντάγματος είναι επικίνδυνος…», ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Κώστας Γιαννακίδης.

About Author