anatropinews.gr

Μετρό Θεσσαλονίκης: “Ομολογία αποτυχίας οι δηλώσεις Ταχιάου για το ΣτΕ” λένε οι αρχαιολόγοι

«Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της “Αττικό Μετρό” συνιστούν ομολογία αποτυχίας», τονίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Αττικό Μετρό για τον Σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταχιάος δήλωσε ότι «οποιαδήποτε εκτίμηση για το πότε θα βγεί η απόφαση του ΣτΕ είναι αυθαίρετη. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Περιμένουμε είτε να ανοίξουν τα δικαστήρια, είτε να συνεδριάσει το ΣτΕ με τηλεδιάσκεψη, ώστε να έχουμε το ταχύτερο την απόφαση, που θα καθορίσει την πορεία των ενεργειών μας».

Όπως τονίζει ο ΣΕΑ, «πίσω από αυτήν την αλλαγή στάσης εκ μέρους του προέδρου της Αττικό Μετρό διαφαίνεται ότι ο ίδιος παραδέχεται πως οι καθυστερήσεις στον Σταθμό Βενιζέλου και σε ολόκληρο το Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αποκλειστική ευθύνη όσων ανέλαβαν να σταματήσουν την εκτέλεση της εγκεκριμένης μελέτης για την κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου, με τις εξέχουσας σημασίας αρχαιότητες κατά χώραν, καθώς και για την παράδοση των 12 σταθμών του Μετρό σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα».

Παράλληλα, οι αρχαιολόγοι χαρακτηρίζουν θετική εξέλιξη, το γεγονός ότι «κ. Ταχιάος πλέον αναγνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών, όπως της Δικαιοσύνης, αν σκεφτούμε ότι σε σειρά από προηγούμενες δηλώσεις του έκανε – ως μη όφειλε – εκτιμήσεις ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα εκδιδόταν ως το τέλος του 2020».

Τέλος ο ΣΕΑ υπενθυμίζει προηγούμενη ανακοίνωσή του, στην οποία έκανε λόγο για «ομολογία αποτυχίας από τους ίδιους τους εμπνευστές της καταστροφής των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου», αναφορικά με πρόσφατες «διαρροές» στον Τύπο για τον εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος του Μετρό Θεσσαλονίκης και δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα.

Πηγή: Libre

Read Previous

Η ρωσική πρεσβεία στη Βόρεια Κορέα περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες ζωής στην Πιονγκγιάνγκ

Read Next

Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των τριών εργατών από ηλεκτροπληξία στην Ερέτρια