Κανένα άνοιγμα σχολείων μέχρι τα μέσα Απριλίου – Αναμονή για τα self test

Εργαλείο ελέγχου της πανδημίας χαρακτήρισε τα self tests η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη σε τηλεοπτικές εμφανίσεις της, την Πέμπτη το πρωί,ενώ αναφέρθηκε και τον χρονικό ορίζοντα παραλαβής τους.

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, περιμένουμε την ολοκλήρωση του ελεγκτικού συνεδρίου… Μέχρι τις 15 Απριλίου τα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά κάτι που σημαίνει ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι τότε αφού αποτελούν προϋπόθεση για να ανοίξουν τα σχολεία.

Rapid και self test θα διατίθενται πλέον στα φαρμακεία, υποστήριξε η υφυπουργός, ενώ, όπως είπε, δεν έχει τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας.

Αναφορικά με τα σχολεία, δήλωσε πως την επόμενη βδομάδα οι ειδικοί θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά φορτία.

Για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πως έχουν διατεθεί οι τρεις στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς non covid, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα δοθούν ακόμα 55 νέες κλίνες ΜΕΘ με διαθέσιμο προσωπικό που θα μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα.

«Είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», κατέληξε η υφυπουργός.

 

Πηγή: Libre

 

About Author