Φοιτητικά συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Τη ριζική τους αντίθεση στον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, που προβλέπει πειθαρχικά, διαγραφές φοιτητών, «πανεπιστημιακή αστυνομία» και «στένεμα» της πρόσβασης στα ΑΕΙ – ΤΕΙ θα διατρανώσουν σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι ανά τη χώρα, με συλλαλητήρια στη 1 το μεσημέρι.

Ραντεβού στα Προπύλαια στις 13:00 έχουν δώσει μαθητές και φοιτητές, για νέο συλλαλητήριο.

Το στηρίζει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), που δηλώνει πως «για άλλη μια φορά η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με λήψη όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, συνεχίζοντας, παράλληλα, αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως 4692/2020 και του νόμου που ψήφισε για τα πανεπιστήμια, που θεσπίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα Α.Ε.Ι., προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα μαθητών και φοιτητών! Με τους αγώνες μας υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο! Απαιτούμε ανοιχτά σχολεία τώρα με όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα. Φτάνει πια!».

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Φοιτητών/-τριών Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ :

«…η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε να συμμετάσχει στο αυριανό φοιτητικό συλλαλητήριο. Κατεβαίνουμε, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, στην πορεία που καλούν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας για να εκφράσουμε έμπρακτα τη ριζική αντίθεσή μας στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Λέμε βροντερό όχι στον αντιδραστικό και αντιεκπαιδευτικό νόμο, που θέλει να δημιουργήσει ασφυκτικό πλαίσιο αυταρχισμού και διαρκούς καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια, να αποκλείσει σημαντικό τμήμα μαθητών/-τριών από την πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά κολλέγια.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να κατέβουν μαζί μας στον δρόμο του αγώνα, αύριο, 1/4/2021, στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια. Ο αγώνας για δημόσια, δωρεάν και δημοκρατική τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αγώνας για το μέλλον μας!  Ανοιχτή Σχολή χωρίς καταστολή! Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!»

About Author