Απίστευτη απάντηση Πελώνη για κρατική επιχορήγηση στην Εκκλησία: Ντροπή και να το συζητάμε

“Η έκτακτη επιχορήγηση δεν αφορά μόνο την Εκκλησία, αλλά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Είναι ντροπή να συζητάμε εάν πρέπει να στηριχθούν οι θρησκευτικές κοινότητες εν μέσω κορονοϊού. Η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες και τη θρησκευτική ελευθερία όλων” απάντησε στο σχετικό ερώτημα του NEWS 24/7 η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που κατέθεσαν στη βουλή οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, προβλέπεται έκτακτη επιχορήγηση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και την κάλυψη έκτακτων αναγκών της λόγω κορονοϊού.

Η τροπολογία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς την ίδια στιγμή ξεκινά η σταδιακή άρση του lockdown με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει πλέον οικονομική δυνατότητα στήριξης των κλάδων που είχαν κλείσει.

Το ύψος της επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν αποκαλύπτεται το ύψος της επιχορήγησης αυτής.

Σύμφωνα με την τροπολογία που θα ψηφιστεί στη Βουλή, η εφάπαξ επιχορήγηση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα επωφεληθούν η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερείς Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

About Author